Patalpų nuoma šalies didmiesčiuose atpigo kone perpus

Trijuose didžiuosiuose šalies miestuose patalpų nuoma, lyginant su 2007 m. pabaiga ir 2008 m. pavasariu, yra sumažėjusios apie 50 procentų.

Sostinėje patalpos brangiausiai buvo nuomojamos prieš dvejus metus, . y. 2007-ųjų lapkritį. Šiuo metu Vilniuje patalpų nuoma yra atpigusi apie 50 procentų.

Kaune didžiausi patalpų nuomos įkainiai buvo 2008 m. pavasarį, o šiuo metu nuomos kainos nuo piko laikotarpio yra nukritusios apie 40 procentų. Klaipėdoje, kaip ir Vilniuje, nuomos kainos nuo laikotarpio, kai jos buvo didžiausios, t. y. nuo 2008 m. pavasario, yra sumažėjusios vidutiniškai 50 procentų.

Mažėjant nuomos kainoms, pastebimai išaugo pasiūlymų išsinuomoti patalpas skaičius. Per dvejus metus skelbimų apie nuomojamas patalpas Vilniuje yra padaugėję daugiau nei penkis kartus, Kaune - keturis kartus, o Klaipėdoje pasiūlymų skaičius išaugęs maždaug trigubai. Vadinasi, nuomininkai gali išsirinkti patalpas iš daugiau ir pigesnių variantu. Šiuo metu didžiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt yra 7800 skelbimu apie Vilniuje, 1200 - Kaune, 600 - Klaipėdoje nuomojamas patalpas.

Pastebima, kad nuomotojai taiko nuolaidų skelbimuose pateikiamoms kainoms. Spalio mėnesį Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje nuomojamų patalpų įkainiams taikyta vidutiniškai 15-20 proc. nuolaida. Pastebėtina, kad patalpų nuomai taikomos nuolaidos didesnės nei nuomojamiems butams.

Patalpos biurui šiuo metu Vilniuje nuomojamos vidutiniškai už 20 Lt/kv.m, Kaune - už 14 Lt/kv.m, Klaipėdoje - už 21 Lt/kv.m.

Prekybos paskirties patalpos sostinėje kainuoja vidutiniškai 30 Lt/kv.m, Kaune - 25 Lt/kv.m, Klaipėdoje - 24 Lt/kv.m. Už sandėliavimo patalpas tektų mokėti 6-8 Lt/kv.m visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.


Šiame straipsnyje: patalpų nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių