Pasvalyje nuteista telefoninių sukčių gauja

Pasvalyje nuteisti septyni sukčiai, žiemą telefonu apgavę pasvaliečius ir išvilioję tūkstančius litų, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

22 metų R.S. nuteista šešerių metų ir šešių mėnesių, 27 metų A.M., 38 metų O.K. ir 18 metų K.D. - trejų metų, 30-metis N.D.- vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmėmis. Aštuoniolikmetei S.J. skirtas laisvės apribojimas vieniems metams ir šešiems mėnesiams. Sukčių nepilnamečiam bendrininkui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiem metams.

Bylos duomenimis, šią žiemą trys pasvaliečiai - dvi moterys ir vienas vyras - nukentėjo nuo organizuota grupe veikusių sukčiautojų, kurie apgaudinėdami žmones dėl artimuosius ištikusių tariamų bėdų, išviliojo iš jų 11 tūkst. litų. Kėsintasi apgauti dar vieną pasvalietę ir išvilioti 3 tūkst. litų, bet nepavyko.

Sukčių skambučio sulaukusi moteris išgirdo, kad reikia padėti jos dukrai Londone, mat ši esą lipdama laiptais paslydo ir netyčia sužalojo mergaitę. Kai gaujos pasiuntinys, apsimetęs sužalotos mergaitės broliu, atvyko paimti 3 tūkst. litų gydymo išlaidoms atlyginti ir konfliktui užglaistyti, moteris pagalvojo, kad gali būti apgauta. Ji neatvėrė durų sukčiautojui ir paskambino broliui, apie siekimą apgauti pranešta pareigūnams.

Sukčių grupę organizavo, jai vadovavo ir nurodydavo daryti panašias nusikalstamas veikas ne vien Pasvalio rajone tuo metu Radviliškio rajono policijos komisariato areštinėje laikytas 22 metų šeduviškis R.S. Visi septyni nuteistieji gyveno Radviliškio rajono Šeduvos miestelyje, tačiau nusikalstamas veikas daryti vyko į Pasvalio rajoną.

 


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių