Per paskutinę metų savaitę įregistruota 3,9 tūkst. bedarbių, nedarbo lygis - 14,4 proc.

Grįžti į straipsnį

studentas

studentas portretas
viena diena nedarbo lygis 17 proc, kita diena jau 14 proc. cia kazkokie zaidimai vyksta statistikos departamento su nedarbo lygio skaiciavimo metodikom.....

Labai paprasta

Labai paprasta portretas
Dabartinė situacija (kai yra be galo daug sniego) priimama daug vyrų sniego kasimui, tad ir nedarbo lygis sumažėjo, tačiau tai LAIKINAS EFEKTAS.

RK.

RK. portretas
studentui: jūs visiškai teisus. Yra skirtingos metodikos skaičiuoti bedarbystės lygį. Tiksliai žinomas tik darbo biržoje užregistruotų bedarbių skaičius. O vat kaip paskaičiuoti bedarbių procentą? Nuo ko jį skaičiuoti? Čia jau prasideda kūryba. Darbo birža skaičiuoja nuo darbingo amžiaus gyventojų skaičiaus. Kiti daro daug paprasčiau - daro apklausą - jūs bedarbis ar ne bedarbis? Tarkim pensijinio amžiaus žmogus, gaunantis pensiją - bedarbis? Ne, pensininkas. O pensijinio amžiaus žmogus dirbantis ir mokantis mokesčius? Pensininkas ar dirbantysis? Moksleivis, vakarais dirbantis McDonalde - dirbantysis ar kas? Taigi pagrindinis klausimas - kiek Lietuvoje yra galinčių(norinčių/sugebančių/kuriems leidžiama) dirbti.

mc

mc portretas
jo ir dar, kiek bedarbiu neregistrota darbo birzoje, ir gaunasi tai kad tai tik oficialus skaiciai, kurie neatspindi tikros situacijos.

Galerijos

Daugiau straipsnių