Paskelbti pretendentai į Europos verslininkystės apdovanojimus

Pretendentais į Europos verslininkystės apdovanojimus ir geriausiomis verslą skatinančiomis nacionalinėmis iniciatyvomis Ūkio ministerija pripažino akcinės bendrovės SEB bankas iniciatyvą „SEB verslo menas - TV projektas „Vertas milijono" ir Statistikos departamento iniciatyvą „Statistinės atskaitomybės naštos mažinimas".

SEB inicijuotas bendras viešojo ir privataus sektoriaus edukacinis televizijos projektas siekė paskatinti Lietuvos gyventojų verslumą ir suteikė visiems progą išbandyti save kaip verslininkus.

Dalyvauti projekte buvo kviečiami visi šalies gyventojai, turintys inovatyvių verslo idėjų. Potencialieji verslininkai, užpildę dalyvio anketą, savo sumanymo originalumą privalėjo įrodyti laidos „valdybai", sudarytai iš garsių Lietuvos verslo pasaulio atstovų.

Atrinkti keturi geriausių pasiūlymų autoriai turėjo galimybę įgyvendinti savo idėjas: kurti verslą pasitelkdami akademinės bendruomenės ir verslo praktikų žinias bei patirtį. Šioms keturioms idėjoms realizuoti valdyba skyrė ne tik savo laiko, patarimų, bet ir bendrą kartu su SEB banku suformuotą 1 mln. biudžetą.

Statistikos departamento iniciatyvos tikslas - mažinti įmonių laiko sąnaudas rengiant statistinius duomenis ir pildant statistines ataskaitas. Statistikos departamente patvirtinta statistinės atskaitomybės naštos mažinimo politika, sukurta stebėsenos sistema, leidžianti matuoti ir vertinti šioje srityje pasiektą pažangą.

Specializuotoje Statistikos departamento interneto svetainėje sudaryta galimybė užsiregistravusiems respondentams susirasti elektronines formas, jų teikimo grafiką, informaciją apie duomenų perdavimą.

Vidutiniškai vienas respondentas statistinėms ataskaitoms parengti ir užpildyti 2007 m. skyrė 12,9 valandos. Planuojama, kad įgyvendinant šį projektą statistinės atskaitomybės našta vienam ūkio subjektui 2009 m. sudarys vidutiniškai 11,6 val., o 2011 m. sumažės iki 10,5 val.

Europos Komisija nuo 2005 m. Europos Sąjungoje, Islandijoje, Norvegijoje ir Turkijoje inicijuoja Europos verslininkystės apdovanojimus verslumui, įmonių steigimui ir jų plėtrai skatinti.

Europos verslininkystės apdovanojimų nacionalinė atranka - tai pirmasis Europos verslininkystės apdovanojimų etapas. Nacionalinės atrankos metu išrinktos geriausios verslą skatinančios iniciatyvos bus nominuotos antrajam etapui - Europos verslininkystės apdovanojimams ir konkuruos su kitų Europos šalių pretendentais dėl pagrindinio prizo bei kitų apdovanojimų už kūrybiškiausią ir labiausia įkvepiančią verslo iniciatyvą.

Europos verslininkystės apdovanojimų teikimo ceremonija įvyks 2009 m. gegužės mėn. Prahoje. Tai bus baigiamasis 2009 metų Europos verslininkystės savaitės, kurios metu vyks daugybė renginių visoje Europos Sąjungoje, akcentas.     

Europos verslininkystės apdovanojimų nacionalinės atrankos nominantai kasmet pagerbiami Verslo dienos renginyje, kuris šiais metais vyks lapkričio 7 dieną Vilniuje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių