Pasirašė sutartį dėl 36 mln. litų investicijų

Antradienį vakare Londone Ūkio ministerija su partneriais pasirašė ketinimų protokolą dėl aukšto lygio aliuminio gaminių fabriko steigimo Lietuvoje, Alytuje.

Aliuminio profilių fabriko steigėja - ispanų metalo apdirbimo kompanija „Sopena Grupo“ - Alytaus pramoniniame parke ketina investuoti apie 36 mln. Lt ir sukurti apie 60 darbo vietų. Numatoma, kad pirmąją produkciją fabrikas pagamins jau 2011 metais, praneša Ūkio ministerija.

„Naujas metalo apdirbimo fabrikas bus pirmasis Alytaus pramoninio parko objektas, galintis pagyvinti palyginti aukšto nedarbo apimtą miestą. Kiekviena nauja investicija - tai svarus indėlis kuriant naująją Lietuvos ekonomiką“, - sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

Ketinimų protokolą dėl fabriko statybų pasirašė ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis, Alytaus meras Česlovas Daugėla ir „Sopena Grupo“ generalinis direktorius Manuelis Sopena Fumanalis.

Dar šių metų vasarą „Sopena Grupo“ rinkosi iš dviejų Lietuvos miestų, kuriame galėtų plėtoti savo veiklą. Tuomet Alytus nurungė Panevėžį.

Lietuvoje ketinanti investuoti „Sopena Grupo“ įsteigta 1968 m. Ispanijoje. Metalo apdirbimu užsiimančios bendrovės metinė apyvarta siekia 300 mln. eurų (daugiau kaip 1 mlrd. Lt). „Sopena Grupo“ sudaro 6 kompanijos, daugiausiai išsidėsčiusios Ispanijos Valensijos regione ir Italijoje. Kompanijos gamina ne tik aliuminio, bet ir nerūdijančio plieno, žalvario, geležies profilius, taip pat jiems tinkančius reikmenis ir papildomus produktus.


Šiame straipsnyje: investicijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių