Pasaulio banko vadovas: rinkos atsidūrė naujoje pavojingoje zonoje

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
Kas rodo mums kelią? Vokietija toliau investuoja į aukšto išsilavinimo darbo jėgą. Ten darbuotojų įgūdžiai kruopščiai suderinami su atliekamu darbu. Vokiečiai vysto bedradarbiavimą tarp profsąjungų ir darbdavių. Vokietijoje krizės metu kvalifikuoti darbuotojai neatleidžiami, nes dėl atleidimo greitai prarastų kvalifikaciją bei motyvaciją. Bendromis darbdavių ir valstybės pastangomis jie išlaikomi darbe ir labai praverčia, krizei pasibaigus. Tai užtikrina pavydėtinai gerą vokiečių ekonomikos funkcionavimą. Jaunimo bedarbystė Vokietijoje yra žemesnė, negu 10 procentų. Tai įgalina vokiečių sugebėjimą gaminti aukšto tikslumo techniką, kurios negali pagaminti niekas kitas pasaulyje. Ko Vokietija dabar nedaro? Nesiginčija, bet prekiauja su rusais. Nesilaiko įsikibusi iškastinio kuro, įskaitant branduolinį, kartodama, kad nėra geros alternatyvos. Ji supranta, kad jei dirbsim, kaip dirbom, tai geros alternatyvos niekada ir nebus. Vokiečiai nelenktyniauja, naikindami profsąjungas ir mažindami atlyginimus naiviame konkuravime su Kinija. Vokietija negaili pinigų darbo jėgos paruošimui. Vokiečiai nesitiki, kad vienos tik finansinės paslaugos, ar viena tik rinka aplamai, išgelbės visuomenę.Todėl Vokietija neleidžia šėlsti egoizmui, ardančiam bendrą gėrį, kuris būtinas stabilumui visuomenėje. Kol nesugebėsime dar kartą iš vokiečių pasimokyti, tol niekam nebus saugaus gyvenimo Lietuvoje.

ha ha

ha ha portretas
Geriau pasidomek kas daugiausiai subprime paskolu supirko noredami pralobti? Ogi vokieciu landesbankai, ypac IKB, kuri po to turejo Vokietijos vyriausybe gelbeti. Amerikieciai gal ir nera protingiausi, bet apsukrus, sugebejo net ir bukus vokiecius apie pirsta su AAA reitingu obligacijomis apsukti.

Kęstas

Kęstas portretas
Tu nori pasakyti, kad kiekvienoje tautoje yra kvailų juokdarių? Tu teisus. Bet Vokietijoje jų nėra valdžios viršūnėse. O Lietuvoje valdžioje nėra normalių. Vieni tik kvailiai - juokdariai.

lietuvis

lietuvis portretas
Musu valdzia geriausia, protingiausia, vnz ...ausia pasaulyje!!!

JANINA

JANINA portretas
KESTUI,NUOSTABU--KESTAI TU GI PROTINGAS VYRAS !PADEK LIETUVAI,KILK I VALDZIOS VIRSUNES ,TADA NE TIK PROTINGAI GALESI KOMENTUOTI ,BET IT REALIAI PAKELSI MUSU TEVYNES LYGI PASAULIO AKYSE IR LIETUVIU ZMONESE

Galerijos

Daugiau straipsnių