„Parex“ bankas persivadino „Citadele“ banku

„Parex“ bankas įstatymų nustatyta tvarka trečiadinį užregistravo pakeistą pavadinimą į „Citadele“ bankas.

Banko pavadinimas pakeistas todėl, kad atitinkamai pakeistas vienintelio šio banko akcininko – banko Latvijoje pavadinimas.

„Citadele” bankas Lietuvoje tapo naujojo Latvijoje įsteigto „Citadele“ banko grupės dalimi ir įstatymų nustatyta tvarka perėmė visas „Parex“ banko teises ir pareigas. Latvijos „Citadele“ banko akcininkai yra Latvijos valstybė (75% akcijų) ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (25% akcijų).

Restruktūrizuojant Latvijos „Parex banka“, Latvijoje buvo įsteigtas naujas bankas, kuriam buvo suteiktas pavadinimas „Citadele“. Pritarus Latvijos „Parex banka“ ir „Citadele banka“ akcininkams (Latvijos valstybę kaip akcininkę atstovaujančiai Latvijos Privatizavimo agentūrai ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui), buvo nuspręsta, kad „Parex“ bankas Lietuvoje taip pat taps naujojo Latvijos „Citadele“ banko grupės dalimi.

„Citadele“ banko Lietuvoje vieninteliu akcininku tapo Latvijos „Citadele banka“.

„Citadele“ banko dukterinės bendrovės „Parex faktoringas ir lizingas“ pavadinimas taip pat pakeistas į „Citadele faktoringas ir lizingas“. Taip pat ir Lietuvoje veikiančios  „Parex investicijų valdymas“ pavadinimas pakeistas į „Citadele investicijų valdymas“.

Pakeitus banko Lietuvoje pavadinimą į „Citadele“ bankas, toliau bus vykdomi visi "Parex" banko sutartiniai įsipareigojimai. Banko teisinė forma, buveinė, juridinio asmens kodas, PVM mokėtojo kodas, registro tvarkytojas, SWIFT/BIC kodas bei banko kodas lieka nepasikeitę.

 


Šiame straipsnyje: ParexCitadele

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių