Parengti verslui palankūs Mokesčių administravimo įstatymo pakeitimai

Finansų ministerija parengė įstatymo projektą, kuriuo mokesčių mokėtojui sudaroma galimybė iš anksto susiderinti su mokesčių inspekcija dėl to, kaip bus apmokestinamas koks nors konkretus ateityje planuojamas sandoris ar ūkinė operacija.

Mokesčių mokėtojas galės siūlyti savo poziciją, kaip taikyti mokesčių teisės aktų nuostatas, o mokesčių inspekcija, kartą pritarusi siūlomai pozicijai, įsipareigos jos laikytis ateityje kontroliuodama šio mokesčių mokėtojo mokesčių apskaičiavimą. Tokios teisinės nuostatos pripažintos tarptautinėje praktikoje.

Šie Mokesčių administravimo įstatymo pakeitimai parengti siekiant sudaryti mokesčių mokėtojui galimybę užsitikrinti, kad jis vienodai su mokesčių inspekcija interpretuoja būsimas mokestines pasekmes. Mokesčių mokėtojui palanki teisinė norma padės jam geriau planuoti savo mokestines prievoles, o tai savo ruožtu suteiks užtikrintumo planuojant sandorius.

Beje, mokesčių inspekcijos sprendimas (pritarti pasiūlytai pozicijai ir jos laikytis) būtų privalomas tik jai pačiai, tačiau neturėtų teisės akto galios mokesčių mokėtojui. Be to, mokesčių mokėtojo pozicija ir sprendimas dėl jos galėtų būti priimamas tik dėl apmokestinimo principų, o ne konkretaus mokesčio dydžio. Įstatymo pakeitimų projektas teikiamas Vyriausybei.


Šiame straipsnyje: mokesčių administravimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių