Parduoda bulvių traškučių verslą

Pasaulinė maisto produktų bendrovė „Kraft Foods" trečiadienį paskelbė pasirašiusi sutartį dėl sūrių užkandžių verslo Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse pardavimo Norvegijos privataus investicinio fondo „Herkules" bendrovei.

„Kraft Foods" perleidžia sūrių užkandžių prekių ženklus „Estrella" ir „Maarud" Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Danijoje, Lietuvoje, Latvijoje, ir Estijoje, taip pat - „Taffel" traškučių prekės ženklas Danijoje, teigiama įmonės pranešime.

Kartu parduodamas „Kraft Foods" turtas ir gamyba Norvegijoje, Švedijoje ir Lietuvoje, apie 360 dabartinių įmonės darbuotojų iš penkių gamybos padalinių pereis dirbti į pirkėjo bendrovę. Finansinės sandorio detalės neatskleidžiamos.

Bendrovės „Kraft Foods Lietuva" Korporacinių reikalų skyriaus projektų vadovas Baltijos šalims Marius Giržadas BNS sakė, kad Lietuvoje bus parduodama bulvių traškučių gamybos linija, o į Norvegijos bendrovę turėtų pereiti dirbti apie 10 darbuotojų.

Pardavimo sutartį dar turi patvirtinti atitinkamos kontroliuojančios valstybinės institucijos, kurių leidimus tikimasi gauti iki šių metų pabaigos. Pereinamuoju laikotarpiu „Kraft Foods" pirkėjui gamins sūrius užkandžius, taip pat juos platins ir pardavinės.

„Kraft Foods Lietuva" pernai uždirbo 23,572 mln. litų grynojo pelno - 0,1 proc. daugiau nei 2006 metais, kai įmonės grynasis pelnas buvo 23,552 mln. litų. Bendrovės pardavimo pajamos pernai padidėjo 18 proc. iki 384,956 mln. litų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių