Pardavėjus džiugina tik dyzelino paklausa

Pirmojo pusmečio rezultatus susumavę degalų pardavėjai per daug nesidžiaugia gautais skaičiais, nes benzino pardavimai ir toliau krenta, vis dėlto dyzelino paklausa didėja.
Valstybinės mokesčių inspekcijos turimų deklaracijų duomenimis, Lietuvoje benzino pradavimai šiemet pirmą pusmetį, palyginti su 2010 metų pradžia, smuko 6,7 proc., o dyzelino parduota 9 proc. daugiau, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Benzino pardavimai ir toliau mažėjo, ypač tai jautėsi metų pradžioje, o po to vartojimas kiek atsigavo, bet, palyginti su praėjusiais metais, vis tiek jaučiamas kritimas. Dyzelino pardavimai atsigauna, žinoma, norėtųsi, kad dar labiau kiltų", - skaičiuoja 57 automatinių degalinių tinklą turinčios "Neste Lietuva" generalinis direktorius Gintaras Macijauskas.

Lietuvoje 115 degalinių valdančios "Lukoil Baltija" Baltijos regiono mažmeninės prekybos vadovas Romas Turlinskas vertindamas bendrovės rezultatus, sako, kad pardavimų didėjimo nėra, tačiau priduria, kad pastaruosius porą mėnesių prekyba kiek aktyvesnė, tačiau tai gali lemti sezoniškumas.

"Benzino žmonės ir šiemet perka mažiau. Dyzelino pardavimai didesni, bet gal tam impulsą duoda žemės ūkio poreikis, be to, prisideda ir vežėjai. Aplink Lietuvą - Latvijoje ir Lenkijoje - dyzelinas brangesnis, todėl ir kitų šalių vežėjai pilasi Lietuvoje", - dėsto R. Turlinskas.
G.Macijauskas pastebi, kad šiemet rinkai būdinga didesnė konkurencinė kova.
Prognozuodami antrosios metų pusės prekybos rezultatus, degalų pardavėjai esminių šiuo metu esančių tendencijų pokyčių nesitiki.


Šiame straipsnyje: dyzelinasdegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
pilu tuk kontrabandinius degalus

kur

kur portretas
gaut Saliarkos papigiai nes jau uzknisa tos kolonkes su savo kosminem kainom,ir is kur jie tokias kainas isgimdo?

Taigi

Taigi portretas
Jeigu ne kontrabandiniai degalai mums,runkialiams būtų šakės.Tautos žlugdymas į naudą tik kubiliaus svitai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių