Paraiškose ES paramai gauti - daugybė netikslumų

Lietuvos verslo paramos agentūrai pateiktose paraiškose ES paramai gauti pagal tris priemones - „Lyderis LT", „IntelektasLT+" ir „Turizmo paslaugų (produktų) įvairovės plėtra ir turizmo paslaugų kokybės gerinimas" daugybė netikslumų. Agentūra pareiškėjams išsiuntinėjo 276 laiškus, kai paraiškų iš viso gauta 210.

„Siuntėme laiškus su įvairiais paklausimais, prašėme trūkstamos informacijos ar pristatyti papildomų dokumentų. Vienai paraiškai teko parašyti vidutiniškai po 1,3 laiško, kad būtų pasitelkta visa projektui įvertinti reikalinga informacija. Praktiškai, nebuvo galima vertinti nei vienos paraiškos be papildomo kreipimosi į pareiškėją", - sakė verslo paramos agentūros atstovas
Vidmantas Valiušaitis.

Agentūra gavo Finansų ministerijos sutikimą pratęsti priemonės „Turizmo paslaugų (produktų) įvairovės plėtra ir turizmo paslaugų kokybės gerinimas" projektų vertinimo terminą vienu mėnesiu, iki rugsėjo 28 dienos.

„Norėtume dar kartą atkreipti pareiškėjų dėmesį į tai, jog ir menki netikslumai ar reikalingos informacijos stoka trikdo vertinimo procesą, atima pareiškėjų ir vertintojų brangų laiką. Prašytume atsižvelgti į šias mūsų pastabas, anksčiau kreiptis į bankines įstaigas bei kitas institucijas, be kurių išduotų dokumentų pateiktos paraiškos negali būti pripažintos tinkamomis", - teigė agentūros atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių