Panikos dėl kenksmingų agurkų užuomazgos jau ir tarp Lietuvos augintojų

Lietuvoje kenksmingų agurkų kol kas neaptikta, tačiau jų augintojams skandalas jau skaudžiai smogė.

"Pilnos dėžės agurkų stovi sandėliuose. Prekybos centrai jų neperka.Neva veterinarijos tarnyba uždraudė pardavinėti agurkus, kol jie neištirti", - dienraščiui "Lietuvos rytas" aiškino bendrovės "Kauno šiltadaržiai" direktorius Vilius Jundulas ne itin linkęs tikėti prekybininkų motyvais.

Anot Lietuvos šiltnamių asociacijos prezidento Antano Šležo, šiltnamių sandėliai šiuo metu išties užkrauti daržovėmis.

"Prekybininkai greičiausiai skuba parduoti tai, kas atkeliavo iš Ispanijos, Olandijos ar Lenkijos. Kol užsieninių neparduos, mūsiškės gulės sandėliuose", - apgailestavo A.Šležas.

Lietuviškos daržovės brangesnės už importuotas, todėl prekybininkams nėra patrauklios.

Prekybos tinklai už trumpavaisių agurkų kilogramą augintojams pastaruoju metu mokėjo apie 3,2 lito. Parduotuvėje tokie agurkai kainuoja apie 7 litus. Tuo tarpu ispaniški ir lenkiški - gerokai pigesni.

Žinia, kad tiriama šeštadienį Lietuvą pasiekusi "Rivonos" atgabenta daržovių siunta iš Ispanijos, bemaž paralyžiavo prekybą agurkais prekybos centruose "Norfa".

"Norfos mažmenos" savininkų valdoma bendrovė "Rivona" iš Ispanijos įsivežė 20,8 tonos ilgavaisių agurkų, 22 tonas pomidorų bei 11,5 tūkst. vienetų "Iceberg" salotų. Šiais produktais kol kas neprekiaujama. Jų mėginių paimta ištirti.

"Mūsų agurkai - ne iš tų Ispanijos regionų, į kuriuos baksnojama kaip į infekcijos židinį", - dievagojosi "Norfos mažmenos" valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Jo nuomone, daugiausia bėdų kilo dėl to, kad iki šiol nėra tikslios informacijos apie infekcijos židinį.

"Visa tai mes, pardavėjai, turėjome žinoti jau praėjusią savaitę. Ir būtume gerokai anksčiau pateikę daržovių ištirti", - kalbėjo D.Dundulis.

"Dabar - pats prekybos daržovėmis įkarštis. Žmonės nenustojo jų pirkę, tačiau atidžiau skaito etiketes: jiems rūpi, kur jos užaugintos", - sakė "Maxima" atstovė Lina Muižienė.

Anot jos, šiuo metu "Maxima" neprekiauja iš Ispanijos importuotais agurkais. Į tinklo parduotuves pastaruoju metu vežami tik lietuviški agurkai, nors kai kuriose dar gali būti ir lenkiškų.

Tačiau ispaniškų maisto prekių neatsižadama: "Maxima" lentynose yra ir Ispanijoje sunokusių vaisių, ir kelių rūšių salotų.


Šiame straipsnyje: Agurkaidaržovės

NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
nepirksiu jokių, nei lietuviškų nei importinių, nes puikiai žinome, kad lietuvėlėje prekiaujama importine mėsa ir daržovėmis po užrašu "Lietuviška". aišku gaila augintojų, bet palauksiu savųjų iš šiltadaržio...

spyglys

spyglys portretas
Visos pirmosios daržovės iš šiltnamių yra nuodingiausios,kadangi auginamos bioniniu būdu - ant vatos,laistomos chemikalais, ir kompiuteriu kontroliuojančiomis programomis.Taip ,kad geriau palaukti natūraliomis sąlygomis auginamų daržovių ir mažiau reikės gydytojų...

Rimi

Rimi portretas
Pamineri centrai maxima, norfa, iki.... o kaip Rimi????? is kur jie veza agurkus? Ar tiketi kas parasyta etiketeje??? Agurkai...Lietuva????
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių