Panevėžyje pagaminti duslintuvai – Azijos šalių laivų statykloms

Iš Panevėžio į Katarą netrukus pajudės kelios dešimtys įspūdingo dydžio duslintuvų, skirtų laivams.

Panevėžiečių įmonė šiuos gaminius tiekia ir kitoms pasaulio šalims, o netrukus žada plėsti gamybą.

Pagal vieno danų mokslininko technologiją sukurtas laivuose montuojamas duslintuvas Panevėžyje gaminamas apie savaitę. Tokie duslintuvai montuojami laivuose, buvusių duslintuvų vietose, nes jų garso izoliacinės savybės daug geresnės.
Duslintuvai tiekiami į Skandinavijos ir Azijos šalių laivų statyklas. Netrukus viena siunta iškeliaus į Katarą.

„Pagrindinis duslintuvų tipas yra skirtas būtent laivams, ir jie yra įvairūs: pradedant nuo mažesnių, baigiant didesniais. Tai būtent pagal to variklio specifikaciją, pagal to laivo specifikaciją mes keičiam senus duslintuvus į naujus ir turim praktiškai kiekvieną duslintuvą daryt būtent tam laivui ir tam varikliui“, – pasakoja UAB „Metalistas“ komercijos direktorius Saulius Šidlauskas.

Ne vienerius metus dirbanti įmonė pramoninius duslintuvus gamina „Rolls-Royce“ koncernui, netrukus ji planuoja pasirašyti sutartį ir su vilkikų gamintoju MAN. Tada žadama plėsti gamybos apimtis ir priimti naujų darbuotojų. Į 11 pasaulio šalių eksportuojama iki 60 proc. produkcijos.

Verslininkams talkinanti „Versli Lietuva“ tikina, kad Lietuvoje galima rasti ypatingo verslo, kai gaminami specifiniai produktai ar teikiamos unikalios paslaugos. Tačiau kai kuriems naujiems ar unikaliems verslams rastis trukdo bendradarbiavimo stoka.

„Galbūt silpnesnė vieta, ties kuria dirbama, tai kaip padėti tam mokslui ateiti iki verslo arba atvirkščiai: kaip verslui padėti pasinaudoti mokslininkų potencialu, kad galėtų atsirasti sinergija, kuri leidžia komercializuoti tuos mokslinius išradimus ir po truputėlį tie pavyzdžiai atsiranda. Bet mes norėtume daugiau tokių pavyzdžių“, – teigia VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

Anot „Verslios Lietuvos“, labiausiai pasaulyje Lietuvą garsina biotechnologijos ir lazeriai.


Šiame straipsnyje: automobiliaiautomobilių dalys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių