Panevėžyje atidarytas Mokslo ir technologijų parkas

Šiandien Panevėžyje iškilmingai atidarytas Panevėžio mokslo ir technologijų parkas. Atidarymo šventėje dalyvavo miesto vadovai, Tarybos nariai, Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Rainys, Lietuvos verslo paramos agentūros vadovai.

„Šiandien atidarydami Mokslo ir technologijų parką verčiame naują miesto istorijos puslapį. Tikiuosi, kad šis parkas paspartins ne tik miesto, bet ir viso regiono ekonominį vystymąsi. Siekdami turėti konkurencingą regioną, turime puoselėti mokslo pagrindu plėtojamą verslą", - sakė miesto meras Povilas Vadopolas.

Parkas įsteigtas įmonėms, veikiančioms taikomųjų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje remti, komercializuoti mokslo ir studijų įstaigų atliekamų mokslinių tyrimų rezultatus, skatinti verslo, mokslo ir studijų integraciją, puoselėti inovacinę kultūrą, plėtoti aukštųjų technologijų verslo vystymąsi Panevėžio mieste bei regione ir taip prisidėti prie eksporto skatinimo, šalies konkurencingumo didinimo ir žinių pagrindu plėtojamos ekonomikos kūrimo. PMTP steigėjai yra Panevėžio miesto savivaldybė ir Kauno technologijos universiteto Panevėžio institutas.

1120 kv.m ploto korpuse įrengtos biurų bei verslo inkubatoriaus patalpos. Antrasis 1130 kv.m ploto korpusas pritaikytas technologinių įmonių veiklai. Abu korpusus jungia 500 kv.m patalpos konferencijoms, pasitarimams, mokymams organizuoti. Visame parke įrengtas kompiuterinis ir telefono tinklas. Bendrasis pastato plotas - per 2750 kv. m.

Parke lengvatinėmis sąlygomis patalpas gali nuomotis apie 20 įmonių, numatoma sukurti apie 60 darbo vietų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių