Panevėžio rajono verslininkas įtariamas mokėjęs dalį algų vokeliuose

Panevėžio rajone, Gustonių kaime, veikiančios bendrovės direktorius V. N.  įtariamas apgaulingai tvarkęs plastikinių pakuočių ir fasuočių atliekų perdirbimo ir statybos darbus atliekančios įmonės buhalterinę apskaitą ir „Sodrai“ nemokėjęs įmokų už samdomus darbuotojus.

Tai atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra.

Įtariama, kad verslininkas išmokėjo daugiau nei 20 tūkstančių litų vokeliuose ir nuo valstybės nuslėpė daugiau nei 17 tūkstančių litų mokesčių, o į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 65 tūkstančių litų.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad 2007 m. sausio-2008 m. liepos mėnesiais bendrovės direktorius V. N. ar  plastikinių pakuočių ir fasuočių atliekų perdirbimo padalinių  vadovės V. B. ir J. L. išmokėjo papildomus atlyginimus įmonės darbuotojams.

Darbo užmokesčio apskaitos žiniaraščiuose neužfiksuota sumokėtų 20 tūkst. 430 litų darbo užmokesčio bendrovės darbuotojams. Šios ūkinės operacijos nebuvo įtrauktos į bendrovės buhalterinės apskaitos registrus ir dėl to nesumokėta daugiau nei 17 tūkstančių litų mokesčių.

FNTT Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad 12 bendrovės darbuotojų gavo papildomą atlygį vokeliuose, kurių suma buvo nuo 100 iki 500 litų per mėnesį.

Be to, ikiteisminio tyrimo metu plastikines pakuotes ir fasuotes gaminančios bendrovės direktoriui pareikšti įtarimai ir dėl įmokų nesumokėjimo.

Įtariama, kad V. N., nors ir pateikė Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Panevėžio skyriui finansines ataskaitas, tačiau už samdomus darbuotojus nesumokėjo daugiau nei 65 tūkstančių litų valstybinio socialinio ir sveikatos draudimų įmokų, nors buvo informuotas ir priminta pareiga sumokėti šias įmokas.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui. Pagal inkriminuojamas nusikalstamas veikas įtariamajam gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: algos vokeliuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių