Panevėžio „Iglus“ iš Šiaulių „Akropolio“ statybų užsakovės siekia prisiteisti beveik 16 mln. litų

Šiaulių "Akropolį" pastačiusi, šiuo metu restruktūrizuojama Panevėžio statybos bendrovė "Iglus" siekia prisiteisti beveik 16 mln. litų iš "Akropolio" statybų užsakovės bendrovės "Aido turtas".

"Iglus" teigia, kad bendrovės pastatyti Šiaulių "Akropolio" statiniai yra daugiau nei 7 tūkst. kvadratinių metrų didesni, nei buvo numatyta pradinėje sutartyje su prekybos centro užsakove, tačiau pastaroji esą už papildomai atliktus darbus nesumokėjo.

Spalio 22 dieną "Iglus" pateikė Panevėžio apygardos teismui ieškinį, jame reikalaujama priteisti iš "Aido turto" suma siekia 15,57 mln. litų, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Generalinei rangovei "Iglus" nebuvo sumokėta už tai, kas pastatyta, pakanka palyginti pradinę sutartį ir galutinį rezultatą - pastatytų statinių tūris 60 procentų didesnis nei buvo numatyta sutartyje. Atlikome papildomų darbų už ieškinyje nurodytą sumą, tačiau pinigų už juos negavome, todėl jaučiu pareigą kovoti tiek dėl savo įmonės išlikimo, tiek dėl mūsų kreditorių", - teigė "Iglus" generalinis direktorius Mantas Lėliukas.

Šiaulių "Akropolio" atstovai savo ruožtu stebisi, kad pinigų "Iglus" pasigedo praėjus pusantrų metų po prekybos centro atidarymo - įkurtuvės įvyko 2009 metų pavasarį.

"Dabar jie staiga kreipiasi į teismą, bandydami išsireikalauti papildomų milijonų. Mūsų nuomone, šios pretenzijos yra nepagrįstos ir primena savotišką reketą. Manau, kad tai yra su finansiniais sunkumais susidūrusios bendrovės "Iglus" bandymas pasipelnyti iš stabiliai veikiančios mūsų įmonės", - sakė Šiaulių "Akropolio" valdytoja Sonata Nagienė.

Šiuo metu "Iglus" yra restruktūrizuojama, joje dirba apie 150 žmonių.

"Verslo žinių" duomenimis, didžiausias "Iglus" kreditorius - "Swedbank lizingas", jam "Iglus" skolinga 11,8 mln. litų. Tai sudaro 82 proc. visų "Iglus" skolų, kurios siekia 14,36 mln. litų.


Šiame straipsnyje: IglusAkropolisAido turtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių