Panaikinta daugiau „Snoro“ veiklos apribojimų

Lietuvos banko valdyba pirmadienį po vidurnakčio panaikino kai kuriuos nacionalizuoto banko „Snoras“ veiklos apribojimus. Galutinius sprendimus dėl veiksmų, siekiant apsaugoti „Snoro“ indėlininkų, kreditorių ir kitų banko klientų interesus, centrinio banko valdyba ketina priimti ne vėliau kaip lapkričio 24 dieną, ketvirtadienį.

Lietuvos bankas pranešė, kad „Snoro“ klientams į jų sąskaitas bus grąžinamos lėšos, kurios nuo praėjusio trečiadienio, pateikus mokėjimo nurodymą, nepasiekė gavėjo sąskaitų kitame banke.

Be to, Lietuvos banko valdyba, praėjusį ketvirtadienį leidusi „Snoro“ klientams pervesti ar išimti lėšų iki 500 litų per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos, naudojantis mokėjimo kortele, leido banko administratoriui nuo lapkričio 23 dienos šias operacijas atlikti ir banko padaliniuose.

LB valdyba, išklausiusi „Snoro“ laikinojo administratoriaus Saimono Fryklio ataskaitą ir įvertinusi jo pateiktus galimus banko pertvarkos modelius, nurodė ne vėliau kaip iki trečiadienio pateikti galutinę išvadą dėl banko veiklos atkūrimo būdų. Administratorius įpareigotas pateikti galimų tolesnės veiklos modelių lyginamąją analizę, numatyti kiekvienam galimam būdui įgyvendinti reikalingas išlaidas ir terminus, rašoma LB pranešime.

Sprendimas priimtas po to, kai centrinio banko valdyba visą savaitgalį susitikinėjo su „Snoro“ laikinojo administratoriaus komanda, kuri pateikė informaciją apie padėtį banke, finansų ministre Ingrida Šimonyte, Vyriausybės atstovais.

Pasak LTV Naujienų tarnybos, LB valdybos posėdyje taip pat dalyvavo I.Šimonytė bei premjero patarėjas Mykolas Majauskas.

Vyriausybei trečiadienį nutarus nacionalizuoti 100 proc. „Snoro“ akcijų ir sustabdžius banko veiklą, buvo pranešta, kad vėliausiai sekmadienį Lietuvos bankas priims sprendimus dėl „Snoro“ veiklos atnaujinimo.

Centrinio banko valdyba praėjusį ketvirtadienį panaikino kai kuriuos „Snoro“ veiklos apribojimus. „Snoro“ klientai nuo ketvirtadienio popietės gali pervesti ar išimti iki 500 litų per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos, naudodamiesi mokėjimo kortele. Kai kuriuose bankomatuose savaitgalį trūko grynųjų pinigų, todėl ne visi norintieji galėjo jų išsigryninti.

Banko elektroninės bankininkystės sistema pervesti pinigų neįmanoma visas pastarąsias dienas.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

sigitas

sigitas portretas
Pinigai-nervagraužiai ,o bankaielgiasi ityn negražiai...tikri milijonierių padlaižiai....

banko klientas

banko klientas portretas
O tai kada bus galima naudotis banko elektroninės bankininkystės sistema? A? Kaip pasiimti pinigus tiems, kufrie neturi korteli? Atsakykite!

To 2

To 2 portretas
Reikėjo turėti kortelę, ar draudė kas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių