„Pamario paukštynui" skirta 1,5 tūkst. litų bauda

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba bendrovei „Pamario paukštynas" skyrė 1,5 tūkst. litų baudą už nesaugių maisto produktų tiekimą į rinką.

Bendrovė inspektorių akiratyje atsidūrė po to, kai buvo pradėtas tyrimas dėl ūmios žarnyno infekcijos protrūkio Tauragėje. Siekiant nustatyti protrūkio priežastį, vienoje šio miesto „Maximoje" buvo paimti viščiukų broilerių mėginiai tyrimams ir juose aptikta salmonelių. Tęsiant tyrimą, nustatyta, kad atšaldytus viščiukų broilerių ketvirčius ir blauzdeles (kilmės šalis - Olandija) parduotuvei tiekė „Pamario paukštynas".

Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai patikrinę bendrovę, nustatė, kad įmonė per retai atlieka atšaldytos paukštienos, įvežamos iš Europos Sąjungos valstybių, mikrobiologinius tyrimus. Tai sudaro galimybę patogeniniais mikroorganizmais užkrėstiems paukštienos produktams patekti į prekybą.

„Pamario paukštyną" priskiriame prie padidintos rizikos įmonių. Šių metų spalio mėnesį po pakartotinio patikrinimo, dėl nustatytų pažeidimų buvo laikinai sustabdyta šios įmonės veikla, skirta bauda. Paukštyno administracija turėtų daryti rimtas išvadas ir keisti požiūrį į maisto saugos reikalavimų paisymą", - komentavo Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Egidijus Simonis. 


Šiame straipsnyje: pamario paukštynas. bauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių