Pakoreguotos prekybos taisyklės drausmins Palangos prekeivius

Palangos miesto savivaldybės Verslo ir turto skyriaus siūlymu yra parengtos tvirtinti miesto savivaldybės tarybai  naujos prekybos viešosiose vietose taisykles. Pastarosios keičiamos, kad būtų galima jomis vadovautis organizuojant prekybą  bei siekiant suderinti su Administracinių teisės pažeidimų kodekso nuostatomis. Todėl pasiūlyta ne tik keisti Tarybos 2008 metais gruodį patvirtintu sprendimu pavadinimą, bet ir kai kuriuos taisyklių punktus.

Pasiūlyti apribojimai

Šių metų vasario mėnesį miesto savivaldybės taryba patvirtino viešųjų vietų išdėstymo schemas, pakeitė ir nauja redakcija išdėstė  Vietinės rinkliavos už leidimo išdavimą nuostatus bei jų surinkimo tvarką.  Minėtu sprendimu Palangos ir Šventosios paplūdimiuose nustatytos naujos viešosios vietos vandens atrakcionams, skirtiems vaikams, organizuoti. Todėl naujose taisyklėse pasiūlyta taikyti apribojimus dėl užimamo ploto. Minėtiems vandens atrakcionams skirti ne daugiau kaip 150 kv.m, prekybai ledais  ne daugiau kaip 4 kv.m užimamo ploto.

Negalės įgalioti kitų asmenų

Taip pat  leidimo turėtojams bus taikomi  apribojimai. Verslininkas, įsigijęs leidimą prekiauti ar teikti paslaugas, negalės savo vardu įgalioti kitų asmenų verstis leidime nurodyta veikla. Verslo ir turto skyriaus specialistų teigimu, tarkime, individualios ir personalinės įmonės savininkas yra konkurse laimėjęs ne vieną prekybos vietą. Natūralu, kad jam tenka samdyti darbuotojus. Tokiu būdu, dirbantieji turi būti oficialiai įdarbinti ir privalu mokėti mokesčius. Ši nuostata netaikoma dirbantiems su verslo liudijimais, jei šiame dokumente įrašyti fiziniai asmenys ar pagal sutartį perduotos jiems šios teisės.

Griežtinama tvarka

Taisyklėse sugriežtinta tvarka ir dėl darbo vietos sutvarkymo. Prekiautojai ir paslaugų teikėjai darbo vietą įpareigoti susitvarkyti ne vėliau kaip paskutinę leidimo galiojimo dieną. Jie savo lėšomis turės išvežti nesudėtingus laikinus statinius, įrenginius ir sutvarkyti aplinką. Jei šis reikalavimas nebus įvykdytas, tai šiuos įrenginius nuveš miesto savivaldybė, o patirtas išlaidas privalės sumokėti asmuo kuriam buvo išduotas leidimas, neatsižvelgiant į tai, kam statinys ar įranga priklauso.

Bus kontroliuojama

Pasak  skyriaus specialistų, kaip ir kasmet bus kontroliuojama ar laikomasi taisyklių reikalavimų. Todėl numatoma patvirtinti Prekybos ar paslaugų teikimo viešosiose vietose tikrinimo akto formą bei jų registrą. Taip pat numatyta, kad Verslo ir turto skyrius sudaro asmenų, pažeidusių taisykles sąrašus, o miesto Taryba pasilieka teisę, asmenims pažeidusiems šias taisykles, neteikti mokesčių lengvatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių