Paklausiausios profesijos: krizės vadybininkai ir skolų išieškotojai

 

Britų portalas jobcentreplus.gov.uk paskelbė 2009  metais didžiausią paklausą turėjusių profesijų dešimtuką.

1. Rizikos vadybininkas arba krizės vadybininkas

Jei anksčiau kompanijoms buvo reikalingi žmonės, mokantys sumaniai išnaudoti savo galimybes plečiant verslą, tai praėjusiais metais labiau buvo vertinami specialistai, sugebantys palaikyti kompanijos išlikimą ir sumažinti išlaidas.

2. Skolų išieškojimo specialistai ir darbas su probleminiais kreditais

Atėjo laikas grąžinti skolintus pinigus. Skolų išieškojimo agentūros praėjusiais metais priėmė gerokai daugiau darbuotojų, kadangi tikimasi skolininkų padaugėjimo.

3. IT pasaugos srities specialistai

Bet kuri solidi kompanija turi kompiuterių tinklą, prijungto prie interneto. Todėl techninis kompiuterių skyriaus darbas – saugoti sistemą nuo programišių atakų ir kitų suinteresuotų asmenų, atstovaujančių svarbioms žinyboms.

4. Kompanijos vidinis auditas

Po bankų savo auditorių panoro turėti ir finansinės-investicinės korporacijos bei kitos rimtos kompanijos. Juk daug lengviau ištaisyti klaidą, kurias randa vietinis auditorius nei aiškintis prieš „valdiškus“.

5. Finansų direktorius

Nei viena oficialiai registruota kompanija negali gyvuoti be finansų ar komercijos direktoriaus. Tačiau kompanijų vadovai į šias pareigas pirmenybę teikia bankų darbuotojams, kurie, jų manymu, itin išmano šį darbą.

6. Personalo lizingo specialistas

Per krizę kompanijų vadovybė priversta atleisti žmones iš darbo. Tačiau, kad nenukentėtų įmonės veikla ir būtų sutaupyta pinigų, kompanijų vadovai nuomoja taip vadinamus „free“ darbuotojus iš lizingo kompanijų.

7. Logistas

Jo pareiga – stebėti visą įmonės produkcijos grandinę, pradedant nuo prekių sandėlyje analizės, baigiant transportavimu ir prekių pristatymo galutiniam pirkėjui. Nepaisant krizės, tokie specialistai buvo ypač paklausūs.

8. Kompanijos juristas

Kompanijos juristo pareiga – padėti sumažinti kompanijos nuostolius, „taupant darbuotojų resursus“. Kitaip tariant, iki minimumo sumažinti atleistų iš darbo darbuotojų galimybę tenkinant jų ieškininius pareiškimus teisme. Arba tų, kurie nesutinka su atlyginimo mažinimu.

9. Pardavimų vadybininkas

Тik labai gerai išmanantis savo darbą pardavimų vadybininkas žino, kaip teisingai išdėstyti pardavimų veiklos strategiją, sėkmingai pravesti derybas maksimaliai įmonei naudingomis sąlygomis. Ši profesija kaip niekada – paklausi.

10. Media proceso gamybos specialistas

Tomis sąlygomis, kai media sektorius kenčia dėl ekonominės krizės, o „popierinė“ žiniasklaida pereina i internetą, be art-direktoriaus ir programuotojų neįmanomas portalo paleidimas ir jo veikla.

 


Šiame straipsnyje: profesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių