Padaugėjo skundų dėl nelegalaus darbo

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) informuoja pirmąjį šių metų pusmetį išnagrinėjusi beveik 6 tūkst. skundais ir pranešimais gautų klausimų - tai beveik 16 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Daugiau (35 proc.) nei pernai pirmąjį pusmetį gauta nusiskundimų dėl atleidimo iš darbo, beveik 40 proc. padaugėjo nusiskundimų dėl darbo sutarties, jos turinio ir sudarymo.

Pasak inspekcijos, lieka šių metų pirmąjį ketvirtį išryškėjusi tendencija - daugėja klausimų dėl darbuotojų saugos ir sveikatos (jų yra kone 60 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu).
Palyginti su pernykščiu analogišku laikotarpiu, šiais metais padvigubėjo skundų ir pranešimų dėl nelegalaus darbo.

Inspekcijos teigimu, šiek tiek sumažėjo skundų, susijusių su darbo apmokėjimo problemomis.
Nors gaunamuose skunduose keliamų klausimų skaičius ir išaugo, inspekcija atkreipė dėmesį, kad nemažoje dalyje (beveik 35 proc.) skundų ir pranešimų keliami klausimai nepriklauso VDI kompetencijai. Didžioji jų dalis - nusiskundimai, turintys darbo ginčo požymių, kurie vadovaujantis Darbo kodekso nustatyta tvarka turi būti nagrinėjami tiesiogiai teismuose.


Šiame straipsnyje: darbasdarbo rinkadarbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nelegalumas

nelegalumas portretas
suzinojus, kaip ponai ministrai ir viceministrai uz kiekvienus papildomai isdirbtus metus primeta atlyginimo po 1000-1600Lt, NIEKADA nepranesiu apie nelegalu darba.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių