Paaukotais maisto produktais bus pamaitinti 5 tūkst. žmonių

Per pusantro mėnesio „Maisto banko“ talpykloms, kurios įrengtos trylikoje „Rimi Hypermarket“ parduotuvių, buvo paaukota maisto produktų, kuriais galima pamaitinti 5 tūkst. vargstančių žmonių.

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ šiuos produktus skyrė maisto stokojančioms šeimoms ir vaikams.

Pasak „Maisto banko“ direktorės Deimantės Žebrauskaitės, nuolatinės talpyklos maisto produktams buvo pastatytos didžiuosiuose „Rimi Hypermarket“ prekybos centruose prieš pat Kalėdas. Anksčiau organizuotų akcijų rezultatai parodė, kad būtent šių parduotuvių pirkėjai aktyviausiai parėmė skurstančiuosius, paaukodami jiems reikalingų produktų. Į talpyklas žmonės daugiausiai paaukojo įvairių kruopų, makaronų ir kitų sausų gaminių, taip pat mėsos ir žuvies konservų. Aktyviausi buvo Vilniuje, Žirmūnuose esančios „Rimi Hypermarket“ parduotuvės pirkėjai.

„Parama maistu yra labai svarbi daugeliui sunkiau besiverčiančių Lietuvos gyventojų, todėl esame dėkingi tiems, kurie nenusigręžia nuo skurdžiai gyvenančiųjų. Dalis pirmąjį šių metų mėnesį surinktų produktų buvo perduoti organizacijoms, globojančioms ir maitinančioms vaikus („Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrui Marijampolėje, Alytaus miesto katalikių moterų draugijai ir vaikų dienos centrui įsteigtam prie draugijos, organizacijai „Mūsų dialogas“, besirūpinančiai senukais Naujojoje Vilnioje ir kitoms). Kiti produktai kaip vienkartinė parama maistu buvo išdalinta tiesiogiai į mus besikreipusiems ir skurdžiai gyvenantiems žmonėms, kurių šiuo metu ypač padaugėjo“, - teigė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Pasak D. Žebrauskaitės, dažniausiai į „Maisto banką“ tiesiogiai kreipiasi moterys iš šeimų auginančių vaikus, kuriose abu tėvai yra bedarbiai. Paramos šiuo metu labai reikia ir vienišoms mamoms, vienišiems seneliams, nes ši visuomenės grupė yra ypač jautri, kurios gyvenimas po Naujųjų metų dar pasunkėjo dėl padidėjusių mokesčiai ir išlaidų šildymui bei sumažėjusių pensijų bei pašalpų.

„Paprastai sausio mėnuo parduotuvėse būna mažiau aktyvus nei gruodį, nes prieš metines šventes - Kalėdas ir Naujuosius metus - žmonės išleidžia daugiau pinigų, o pošventiniu laikotarpiu labiau taupo. Todėl ypač vertiname jų dosnumą sausį ir tikimės, kad vasarį aukotojai bus dar aktyvesni, o mūsų ilgalaikė iniciatyva su „Maisto banku“ plėsis“, - sakė „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Tony Holmberg.

Pasak D. Žebrauskaitės, artimiausiu metu „Maisto bankas“ planuoja įtraukti daugiau organizacijų, gaunančių produktus iš „Rimi“ esančių maisto talpyklų. Tai padidins žmonių skaičių, kurie bus sotesni dosnių ir atsakingų aukotojų dėka. Taip pat ateityje ant talpyklų bus pateikta informacija apie tai, kiek ir kokių maisto produktų surinkta kiekvienoje iš jų, kam produktai atiduoti, kokių produktų labiausiai reikėtų. Pavyzdžiui, šiuo metu vargstantiems žmonėms labai svarbūs mėsos ir žuvies konservai, margarinas ir aliejus.

Daugiausia „Maisto banko“ talpyklų yra įrengta Vilniuje esančiuose „Rimi Hypermarketprekybos centruose. Iš viso sostinėje yra 5 maisto talpyklos: Žirmūnų g. 64, Savanorių pr. 16, Ateities g. 91, Saltoniškių g. 9, Vydūno g. 4 esančiose „Rimi Hypermarket“. Kituose miestuose - Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose yra po dvi, o Marijampolėje ir Alytuje - po vieną maistui skirtą talpyklą šiose parduotuvėse.


Šiame straipsnyje: Maisto bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių