P. Milašauskas su DNB banku bylinėjasi dėl 885,7 tūkst. litų

Buvęs bankininkas ir Valstybės turto fondo (VTF) vadovas Povilas Milašauskas su vienu didžiausių Lietuvoje komercinių bankų DNB bylinėjasi dėl 885,7 tūkst. litų skolos. P.Milašauskas banko skolintomis lėšomis investavo į su akcijomis susietas obligacijas.

P.Milašausko ieškinio vertė nurodyta Apeliacinio teismo sausio 17 dienos nutartyje, kuria iš dalies panaikintas ieškinį nagrinėjančio Vilniaus apygardos teismo (VAT) sprendimas dėl laikinųjų apsaugos priemonių.

VAT pernai birželio 1 dieną uždraudė DNB bankui pradėti 729,8 tūkst. litų išieškojimą iš P.Milašausko įkeisto nekilnojamojo turto bei jo atsiskaitomųjų sąskaitų DNB banke. Apeliacinio teismo sprendimu bankas galės nusirašyti lėšas tik iš šių sąskaitų.

„Teisėjų kolegija atkreipia dėmesį, kad sandorių pripažinimo negaliojančiais atveju būtų taikoma restitucija ir atsakovas teismo sprendimu būtų įpareigotas grąžinti iš ieškovo gautas sumas, todėl konstatuoti teismo sprendimo įvykdymo pasunkėjimą nėra pagrindo“, - rašoma Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje.

Draudimas išieškoti skolą iš P.Milašausko įkeisto nekilnojamojo turto nepanaikintas.

P.Milašauskas teisme siekia pripažinti sutartis su DNB banku dėl investicijų į su akcijos susietas obligacijas negaliojančiomis. Vilniaus apygardos teismas P.Milašausko ieškinį nagrinėja uždaruose posėdžiuose, o bylos medžiaga abiejų ginčo šalių prašymu yra įslaptinta.

Neskelbiama, kokios vertės sutartis P.Milašauskas sudarė su DNB.

Dėl nesėkmingų investicijų su DNB nuostolius teigia patyrę apie 640 žmonių, kelių iš jų ginče su banku teismai jau yra priėmę investuotojams palankius sprendimus.

Tuometinė Vertybinių popierių komisija 2011-ųjų liepą konstatavo, kad DNB platintų su akcijų indeksais ir kitu turtu susietų obligacijų, kurių įsigijimas buvo finansuotas banko paskolintomis lėšomis, 640 neprofesionalių investuojų įsigijo už daugiau nei 700 mln. litų, tačiau bankas dėl senaties termino išvengė komisijos sankcijų. Tuomet Vertybinių popierių komisija sakė, kad DNB turėtų atlyginti iki 100 mln. litų galinčius siekti neprofesionalių klientų nuostolius, o to nepadarius investuotojai turėtų kreiptis į teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nukentėjusioji

nukentėjusioji portretas
Taip tam DNB ir reikia, nesąžiningas bankas.

MOTIA

MOTIA portretas
O kuris bankas SAZYNINGAS ????????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių