Oro bendrovėms kitąmet numatyta 15 mln. litų parama

Kitąmet iš Vilniaus oro uosto lėktuvai turėtų kilti 27 kryptimis, kurios pripažintos valstybei strategiškai svarbiomis. Kol kas skrydžių žemėlapyje stinga penkių miestų pavadinimų.

Kad oro kelias iš Vilniaus nusidriektų į visus numatytus miestus, iš valstybės biudžeto skrydžių bendrovėms numatyta 15 mln. litų parama. Parama bus skiriama bendrovėms, kurios nugalės valstybės skelbiamuose skrydžių konkursuose, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Laimės tie, kurie užtikrins skrydžių skaičių, tinkamą grafiką ir konkurencinę bilietų kainą", - sakė susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila įsitikinęs, kad 15 mln. litų kartu su oro uosto mokesčių lengvatomis pakaks tikslui pasiekti. Anot jo, pirmasis pageidaujamų skrydžių žemėlapyje turėtų atsirasti Rusijos miestas Sankt Peterburgas.

Pastarosiomis dienomis valstybei reikalingų krypčių sąraše buvo padėti keli pliusai. Latvijos oro bendrovė " AirBaltic" pradėjo skraidyti iš Vilniaus į Paryžių, Miuncheną ir Berlyną. Iškart po Naujųjų metų lėktuvai kils į Romą ir Amsterdamą.

"airBaltic" skrydžius iš Lietuvos atnaujino nesulaukusi valstybės paramos. Tačiau Latvijos įmonės padalinio Lietuvoje vadovas Tadas Vizgirda patikino, kad latviai nusiteikę pretenduoti į Lietuvos numatytus milijonus litų.


Šiame straipsnyje: oro bendrovėsparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių