„Orlen Lietuvos“ vadovas: dėl įmonės pardavimo nesiderama

Lenkijos naftos koncerno "PKN Orlen" valdomos Lietuvos naftos bendrovės "Orlen Lietuva" vadovas neigia, kad vyksta derybos dėl bendrovės pardavimo.

"Nėra jokių derybų dėl "Orlen Lietuva" pardavimo Rusijos kompanijoms", - po susitikimo su Seimo pirmininke Irena Degutiene žurnalistams penktadienį tvirtino įmonės generalinis direktorius Krystianas Pateris.

Paparašytas pakomentuoti Rusijos premjero Vladimiro Putino pranešimą, kad dėl "Orlen Lietuvos" pardavimo deramasi, K.Pateris sakė nenorįs komentuoti politikų pasisakymų: "Mes komentuojame tik faktus, o faktai tokie, kad derybų nėra".

K.Pateris nekomentavo, ar būtų ieškoma įmonės pirkėjo, jeigu su Lietuvos valdžia nepavyktų išspręsti logistikos problemų.

"Kalbant rasime sprendimus. Ne tam "PKN Orlen" 2006 metais atėjo į Lietuvą, kad taip greitai ir taip lengvai pasiduotų", - sakė Mažeikių įmonės vadovas.

"PKN Orlen" siekia perimti valstybės valdomą "Klaipėdos naftą" arba įsigyti dalį jos akcijų. Jeigu Lietuva tokiems lenkų norams pritartų ir perleistų akcijų, pasak Lenkijos naftininkų, išaugtų ne tik "Orlen Lietuvos", kuri gautų papildomų pajamų iš naftos produktų krovimo bei galėtų naftos produktais prekiauti tiesiai iš Klaipėdos terminalo, bet ir viso "PKN Orlen" komplekso vertė.


Šiame straipsnyje: orlen

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių