„Orlen Lietuva“: mes kartelyje nedalyvaujame

Naftininkai kratosi įtarimų šešėlio, kritusio ant „Orlen Lietuva“ po Konkurencijos tarybos (KT) kratų. Tačiau jie pripažįsta, kad KT ne viskas pasirodė skaidru.

Naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras portalui teigė, esą KT specialistai antradienį pasiėmė kai kuriuos Mažeikių įmonės bei jos degalinių tinklo dokumentus. Pašnekovas tikino nežinantis, kokie dokumentai sudomino konkurencijos prievaizdus.

„Jie paprasčiausiai atėjo, parodė pažymėjimus, leidimus susipažinti su mūsų dokumentais. Ir susipažino su tais dokumentais. Nieko neišnešė. Kai kuriuos dokumentus nukopijavo, bet iš esmės visi dokumentai liko firmoje“, - pasakojo J.J.Komaras.

Anot jo, didžiausios Lietuvos įmonės vadovybė visiškai rami. Esą negali būti jokios galimybės, kad naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“ ar to paties vardo degalinių tinklas dalyvavo kartelyje.

„Jokio susitarimo nėra. Mūsų kainodara yra skaidri, ką įrodėme ne vieną kartą“, - teigė J.J.Komaras.

Kaip geriausią skaidrumo pavyzdį jis pateikė prieš keletą metų KT Mažeikių įmonei skirtą 32 mln. litų baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia rinkos padėtimi. Po kelių metų bylinėjimosi teismas grąžino tyrimą KT papildyti. „Teismo nutarimas nurodė, kad KT turi grąžinti baudą, skirtą 2005 m. panašiu pagrindu, - pridūrė „Orlen Lietuva“ atstovas. - Mūsų kainodara priklauso nuo makroekonominių rodiklių ir „Platts“ indekso.“

Primename, kad „Orlen Lietuva“ didmeninės prekybos skyrių bei degalinių tinklą KT specialistai krėtė antradienį, dieną po to, kai buvo atliktos kratos „Statoil“ ir „Lukoil“ degalines valdančiose bendrovėse. Maksimali bauda už kartelinį susitarimą - 10 proc. metinės apyvartos.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių