Olimpinis pirkimo bumas

Vakar laimėti penkiakovininkų medaliai Lietuvos gyventojus paskatino suskubti į parduotuves „Elektromarkt" ir įsigyti televizorius su įspūdingomis nuolaidomis.

Šlavė televizorius

Prekybos tinklas „Elektromarkt" buvo pažadėjęs sporto aistruoliams už kiekvieną bet kokios spalvos mūsų sportininkų iškovotą medalį grąžinti 20 proc. įsigyto televizoriaus vertės. Akcijoje buvo siūlomi penkių modelių televizoriai.

Įmonė neatskleidė, kiek televizorių parduota per akciją, tačiau pranešė, kad dar vakar dienos pradžioje buvo išpirkti du iš penkių siūlytų modelių televizoriai. O po Lietuvos penkiakovininkų pergalės dienos pabaigoje jau buvo parduoti trys iš penkių modelių televizoriai.

„Jie parduoti per vieną dieną", - patvirtino parduotuvės „Elektromarkt" atstovas Tomas Svilas.

Laukė medalių

Pasak jo, akcijoje nusprendusius dalyvauti ir televizorius pirkusius žmones vedė skirtingi motyvai: vieni laukė pirmų medalių ir tada puolė į parduotuves „Elektromarkt", kiti skubėjo pirkti nelaukdami pergalių.

„Daug kas domėjosi, pirkėjus galėtume suskirtyti į keturis tipus. Pirmas - tie, kurie skubėjo pirkti iš karto, nes buvo tikimybė, kad prekių neliks, ir dalies jų tikrai neliko, nes norėjusių įsigyti prekių buvo tikrai daug. Antri laukė, kol bus laimėti visi medaliai ir suskaičiavę, kad prekė atpinga net 60 proc., ėjo į parduotuvę. Treti - azartiškiausi, kurie pirko, nes norėjo sustiprinti azarto jausmą ir sirgti už olimpiadoje dalyvaujančius lietuvius turėdami motyvą. Ketvirti tiesiog norėjo įsigyti šiuos televizorius, nes buvo siūlomi nauji modeliai", - dėstė pašnekovas.

Tikėjosi atgauti pinigus

Jis pripažino, jog dalis žmonių pirko akcijos televizorius tikėdamiesi, kad pinigai bus grąžinami iškart prekybos vietose. „Taip, deja, negalime padaryti", - sakė T.Svilas. Perkantiems akcijos televizorius išduodama kortelė, į kurią už kiekvieną medalį įskaitoma 20 proc. įsigyto televizoriaus vertės suma.

„Mes pasiūlėme pirkėjams kaupti nuolaidos sumą specialiose kortelėse, o vėliau jomis atsiskaityti mūsų parduotuvėse perkant prekes nuo rugsėjo iki metų galo. Kortelėse esanti pinigų suma gali būti naudojama sumokant iki 20 proc. prekės ar prekių vertės", - aiškino T.Svilas.

Teks apsipirkti

Taigi jei vykstant akcijai įsigijote televizorių už 4 tūkst. litų, o Lietuvos sportininkai jau laimėjo penkis medalius, į specialią kortelę bus pervesti 4 tūkst. litų. Didesnė nuolaida netaikoma. Dalį sukauptos sumos vėliau galėsite panaudoti įsigydami įvairią buitinę techniką. Tarkime, šaldytuvą, kurio vertė 1 tūkst. litų. Iš nuolaidų kortelės galėsite sumokėti 20 proc. šaldytuvo vertės, t. y. 200 litų. Beje, sukauptos nuolaidos negalėsite panaudoti pirkdami akcijose siūlomas prekes, mobiliuosius telefonus, kompiuterius, kitas IT prekes.

Taigi nemokamai televizoriaus tikėtis neverta, tačiau jei planuojate artimiausiu metu įsigyti nemažai naujos buitinės technikos, galite suskubti į parduotuves „Elektromarkt" įsigyti televizoriaus. Beje, sukaupta nuolaida gali pasinaudoti ne tik žmogus, kuriam išduota kortelė, bet ir kiti asmenys. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių