O.Čiukšys R.Wali į derybų grupę su „Nukem“ įtraukė vasario mėnesį

Tuometinis Ignalinos atominės elektrinės vadovas Osvaldas Čiukšys prieštaringai vertinamą verslininką Raminą Wali į derybų grupę su „Nukem“ dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektų įtraukė šių metų vasario 19 dieną, rodo BNS turima įsakymo kopija.

(...) į projekto B234 derybų grupę nario teisėmis įtraukiu Ramin Wali, pagal sutartį Ignalinos AE juridines paslaugas teikiančios kompanijos "Taylor Wessing" konsultantą", - teigiama įsakymo kopijoje, kurioje matyti O.Čiukšio parašas.
Šiuo įsakymu papildytas ankstesnis - sausio mėnesio įsakymas dėl derybų grupės su "Nukem Technologies sudarymo.

Ignalinos atominės elektrinės atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė BNS ketvirtadienį sakė negalinti komentuoti, ar buvo pasirašytas toks įsakymas, nes tai esanti įmonės vidinė, riboto naudojimo informacija.

Dabar Vyriausybės atstovai sako, kad O.Čiukšio sprendimas priimti R.Wali buvo viena svarbiausių priežasčių atleisti O.Čiukšį iš Ignalinos atominės elektrinės vadovo, o vėliau - iš korporatyvinių reikalų direktoriaus posto. Teigiama, kad Valstybės saugumo departamentas (VSD) pateikė duomenų apie įtartinas R.Wali finansines operacijas.
Trečiadienį Lietuvos televizijos eteryje O.Čiukšys tvirtino nepasirašęs įsakymo skirti R.Wali derėtis su „Nukem“.

„Mano įsakymu niekada, tarp kitko ponas Wali nebuvo paskirtas derybinės grupės nariu. Derybinės grupės nariu jis buvo paskirtas pono Jurkšaus birželio mėnesį, kai jis jau buvo generalinis direktorius. Nėra tokio įsakymo“, - laidoje „Teisė žinoti“ sakė O.Čiukšys. Anot jo, jam keista girdėti kaltinimus dėl R.Wali, nes „dabartinis generalinis direktorius dar birželio ir liepos mėnesiais intensyviai dirbo su ponu Wali, su juo susitikinėjo dvišaliuose susitikimuose, prašė netgi rašyti jam kalbas“.

„Tai kodėl neperspėjamas naujasis vadovas? Kodėl visos strėlės nukrypo į mane?“, - kalbėjo O.Čiukšys.

Jo teigimu, R.Wali buvo pasamdytas teisininkų kontoros „Taylor Wessing“, kuri konsultuoja Ignalinos AE uždarymo klausimais. Anot dienraščio „Lietuvos rytas“, oficialiai teigiama, kad su R.Walli neseniai jau atsisveikinta - tai esą padaryta energetikos ministro nurodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brilius

Brilius portretas
Tai ką ten veikė tas Wali ? Gal garsiai skaitė sutarčių tekstus, kurių direktorius neįkerta ?

ekonomistas

ekonomistas portretas
visai man neįdomu kas ką priėmė, kodėl neatleido. Iš viso to matosi , kad Sekmokas pats nieko nemoka, o gudresni melžia Lietuvėlę ir dar tą daris ilgai. Kaip galima laikyti tokius valdininkus, kurie nesugeba vykdyti vyriausybės užduočių? Kam tokie tabūnai valdininkų, jeigu jie be užsieninių konsultantų net sutarčių nesugeba perskaityti.

jojo

jojo portretas
taip jau be sekoko zinios ir prieme...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių