O.Čiukšys ir jį atleidusi Ignalinos AE tikisi susitarti taikiai

Buvęs Ignalinos atominės elektrinės (AE) vadovas Osvaldas Čiukšys, pernai rugsėjį atleistas iš įmonės korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigų, su buvusiu darbdaviu gali susitarti taikiai.

Visagino apylinkės teismo pirmininkas Valdas Ciesiūnas BNS patvirtino, kad abi ginčo pusės parodė iniciatyvą susitarti taikiai.

„Abiejų šalių prašymu bus siekiama pasiekti taikaus susitarimo. Kitas teismo posėdis paskirtas vasario 20 dieną“, - sakė teisėjas.

O.Čiukšio teigimu, kompromisas jau rastas.

„Manau, kad visada geriau taika negu nesutarimai. Manau, kad mūsų advokatai surado teisingą kompromisinį sutarimą. Jis yra konfidencialus, todėl nuo bet kokių detalių komentavimo susilaikau“, - BNS sakė jis.

O.Čiukšys neatskleidė, ar Ignalinos AE žada kompensuoti ir kiek už jo priverstinės pravaikštos laiką. Jis prašė teismo panaikinti drausmines nuobaudas, pripažinti neteisėtu darbo sutarties nutraukimą, grąžinti į darbą bei priteisti kompensaciją už priverstinės pravaikštos laiką.

Remdamasis Darbo kodekso 235 straipsniu, įsakymą dėl O.Čiukšio atleidimo pernai rugsėjo 14 dieną pasirašė IAE generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus, apkaltinęs O.Čiukšį grubiu darbo drausmės pažeidimu.

O.Čiukšys tuomet teigė, kad sprendimas yra neteisėtas ir priimtas pažeidžiant procedūras.
Buvusio Ignalinos AE vadovo ir diplomato teigimu, jis buvo apkaltintas grubiais darbo drausmės pažeidimais, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo veiklos, be to, jis kaltintas visuomenės informavimo taisyklių pažeidimu, skleidžiant įvairią informaciją apie padėtį jėgainėje, taip pat tuo, kad nesuderino su tiesioginiu vadovu išvykų iš darbo vietos rugsėjo 5-14 dienomis.

Premjeras Andrius Kubilius iš karto po O.Čiukšio atleidimo pareiškė, jog jis pasitikėjimo ir darbo neteko, kai į jėgainės uždarymo procesą kaip derybininkas buvo įtrauktas indų kilmės prieštaringos reputacijos verslininkas Raminas Walli.

O.Čiukšio atlyginimas siekė daugiau nei 20 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių