Nyderlanduose - sėkminga Lietuvos tekstilininkų misija

Šią savaitę penkios Lietuvos tekstilės įmonės dalyvavo specializuotoje misijoje Nyderlanduose, kurios metu su šios šalies įmonėmis užmezgė tolesnio bendradarbiavimo ryšius.

Lietuvos komercijos atašė Nyderlanduose Raimondos Balnienės iniciatyva „Spartos“, „Verpstės“, „Kirptės“, „Vikados“ ir „Pakaitos“ įmonių atstovai dalyvavo mados ir tekstilės parodoje Amsterdame „Modefabriek“, susitiko su potencialiais partneriais.

Be to, Lietuvos ambasadoje Hagoje vykusiame seminare-kontaktų mugėje Nyderlandų verslininkai buvo supažindinti su Lietuvos ekonomikos tendencijomis, Lietuvos tekstilės ir aprangos šakų pasiekimais ir naujausiomis kolekcijomis. 

„Misijoje dalyvavę tekstilininkai iki šiol neturėjo ryšių Nyderlanduose, nors daugiau kaip 80 proc. produkcijos gamina Europos Sąjungos šalims. Kontaktų mugėje dalyvavo 13 Nyderlandų įmonių, kurios pateikė konkrečius pasiūlymus dėl Lietuvos įmonių kolekcijų pirkimo ir tolesnio bendradarbiavimo“, - sėkmingais rezultatais džiaugėsi komercijos atašė Nyderlanduose R. Balnienė,  

Vienai iš misijos dalyvių - bendrovei „Sparta“ - yra skirtas 384 tūkst. litų finansavimas iš ES struktūrinių fondų pagal priemonę „Naujos galimybės“ naujų eksporto rinkų paieškai. „Naujos galimybės“ - tai speciali Ūkio ministerijos inicijuota rėmimo priemonė eksportuojančioms įmonėms, kuriai įgyvendinti skirta 100 mln. litų ES struktūrinių fondų ir biudžeto lėšų. Jau suteikta parama daugiau kaip 200 eksportuojančių įmonių.

2009 m. sausio-lapkričio mėn. Lietuvos eksportas į Nyderlandus sudarė beveik 1,84 mlrd. litų ir, palyginti su atitinkamu 2008 m. laikotarpiu, išaugo 4,1 proc. Lietuvos eksportas į Nyderlandus sudarė 5 proc. bendro Lietuvos eksporto.


Šiame straipsnyje: tekstilininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių