Nuolaidos perkant NT: nuo tvoros iki notaro sąskaitos

Kai situacija nekilnojamojo turto (NT) rinkoje ne pati geriausia, pardavėjai tapo itin sukalbami - patys siūlo įvairias nuolaidas ir be spyriojimųsi leidžiasi į derybas.

Nuolaidos dabar taikomos visą laiką - šiuo metu jos siekia iki 20-30 procentų būsimo būsto vertės, pastebi World-Estate.com.

Bene populiariausia dovanoti nemokamą vietą stovėjimo aikštelėje. Besirenkantiems namą siūloma nemokamai sklypą aptverti tvora ar net dovanoti dviračius. Be to, NT projektų vystytojai potencialiems pirkėjams nemokamai prideda sandėliukus, įrengia buto apdailą, sumoka notaro mokesčius.

Visame pasaulyje NT kainų burbulas sprogo, kainos ritasi žemyn ir tikėtina, kad artimiausiu metu nesustos. NT plėtotojai kuria ir taiko įvairias strategijas stengdamiesi išlaikyti kainas.

Potencialiems pirkėjams organizuojamos ekskursijos po parduodamus namus, rašomi užsakomieji straipsniai žiniasklaidoje ir pranešimai spaudai, skelbiantys, kad jau pasiektas kainų kritimo dugnas, ir pirkti yra palankiausias metas.

World-Estate.com  specialistai tikina, kad po bankrotų prasidėsiančios varžytinės parodys realias rinkos kainas. Šiuo metu NT plėtotojai dar bando pirkėjus gundyti marketingo priemonėmis, o varžytinėse su gėlių vazonais ir dviračiais neišsisuksi.

Savotiškos varžytuvės daugelyje šalių vyksta jau dabar. News.World-Estate.com pastebėjo, kad daugybė NT bendrovių šiuo metu skelbia olandiškus aukcionus, kurių metu butai piginami kasdien. Olandiškas aukcionas paprastai rengiamas, kai prekę reikia parduoti greitai. Čia nereikia kelių konkuruojančių pirkėjų, kurie varžydamiesi keltų kainą, - užtenka vienintelio pasiūlymo.

Ką daryti NT pardavėjams? Rinkos kainą nustato pasiūlos ir paklausos santykis, o ne tai už kiek statytojui apsimoka parduoti. Rinka parodys kur ta riba yra, o ne statytojai. 


Šiame straipsnyje: nt vilionės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių