Nuo sausio – brangesnė šiluma Vilniuje ir Kaune

Sausį centralizuota šiluma brangesnė nei gruodį bus Vilniuje ir Kaune. Kituose didmiesčiuose šios paslaugos kaina nekis, rašo delfi.lt.

„Vilniaus energijos“ tinklalapyje pateikiamais duomenimis, sausį šiluma gyventojams bus maždaug 1,3 proc. brangesnė nei gruodį ir kainuos 29,30 ct/kWh su 9 proc. pridėtinės vertės mokesčiu arba 29,17 ct/kWh ir 1,05 Lt butui už šilumos pardavimą.

Panašus brangimas numatomas ir karštam vandeniui. Jis sostinės gyventojams sausį kainuos 20,68 Lt/kub.m, o tik vandens pašildymas – 14,94 Lt/kub.m.Gruodį palyginti su lapkričiu šiluma Vilniuje pigo 2 proc.

Tačiau dalies vilniečių tai neišgelbėjo nuo didesnių sąskaitos, nes nustatyta, kad kai kuriuose namuose šilumos suvartota kur kas daugiau nei pernai lapritį. Šiuos atvejus tiria Valstybinė energetikos inspekcija.

„Kauno energijos“ tiekiama šiluma gyventojams kainuos apie 3,07 proc. brangiau.

Vienanarė šilumos kaina sudarys 31,46 ct/kWh, gruodį ji buvo 30,53 ct/kWh. Karštas vanduo Kaune kainuos 21,98 Lt už kubinį metrą.

„Kauno energija“ skelbia, kad šilumą branginti verčia didėjusi 4,68 proc. Kauno termofikacijos elektrinės tiekiamos šilumos kaina.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Štai kaip kalbėjo konservatorius Andrius Kupčinskas šių metų spalio 26 dieną, kai dar nebuvo meras. Cituoju jo žodžius vienam interneto portalui: "Konservatorius Andrius Kupčinskas, kuris ketvirtadienį turėtų grįžti į laikinosios sostinės mero kėdę, tvirtina, kad „šiluma kauniečiams galėtų smarkiai atpigti“. Kauno konservatorių lyderis tikina, kad situacija aptarta ir su naujosios koalicijos partneriais bei „priimtos principinės nuostatos“.

julija

julija portretas
O ka daryt druskininkieciams, kur siluma brangiausia visoje Lietuvoje, Ponas Malinauskas miesto meras, zadejo atpiginti silima, atvede is Baltarusijos dujas, siluma dar pabrango, dabar statys katila, kurena biokuru, atpigs 2 ct, o kam to reikia, kad vel isplaus pinigus ,o mokesim pasakiskus pinigus.Nera seimininko, visi ziuri tik savo kiseniu .Kol taip bus, lietuviai isnyks, jaunimas baigia isvaziuoti, liekam mes, seniai, pensininkai ir kam netoli pensija. Jau reikia Tado Blindos, kad pakeltu tauta revoliucijai

rgg

rgg portretas
kodel dabar eme ir vel pabrango as nesuprantu ar vel del duju bet duju kaina nepabrango kodel tik vilniui ir kaune brangsta o kitur ne kas taip nustate
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių