Nuo rudens žadamas pigesnis dyzelinas

Lietuvoje bus galima prekiauti pigesniu F klasės žieminiu dyzelinu, kurį galės gaminti ir AB „Mažeikių nafta", ir jį bus galima importuoti iš kitų šalių.

Ūkio ministras Vytas Navickas išleido įsakymą, kuriuo keičiamos Prekybos naftos produktais, biokuru, bioalyvų ir kitais degiaisiais skystais produktais Lietuvoje taisyklės.

„Po susitikimų su vežėjų asociacijos „Linava" vadovais ir kitų institucijų atstovais, diskusijų ir svarstymų nutarėme leisti prekiauti kiek žemesnius kokybinius reikalavimus atitinkančiu, bet pigesniu F klasės dyzelinu, kuris dabar nebe tokiomis šaltomis lietuviškomis žiemomis leis sumažinti išlaidas degalams", - pasirašęs įsakymą sakė ūkio ministras Vytas Navickas.

Pigesnis kuras žadamas nuo rudens. F klasės dyzelinas nuo arktinio skiriasi tuo, kad jo maksimali ribinė filtruojamumo temperatūra žiemos periodu yra minus 20 oC, o 1 ir 2 klasės arktinio dyzelino, kuriuo iki šiolei buvo prekiaujama, atitinkamai yra minus 26 oC ir minus 32 oC.

Naujoje redakcijoje taip nustatyta, kad žiemos laikotarpis yra nuo lapkričio 15 d. iki vasario 28 (29) d., o vasaros - nuo kovo 1 d. iki lapkričio 14 dienos. Tai lemia, kad žiemą degalinėse turi būti prekiaujama 1 arba 2 klasės arktiniu dyzelinu, o kur leidžia galimybės - ir F klasės žieminiu dyzelinu.

Pirkėjas turi teisę susipažinti su rašytine informacija (degalinės patalpoje ar prie dyzelino degalų įpylimo kolonėlės) apie žiemos laikotarpiu parduodamo dyzelino kokybės reikalavimus. Rekomenduojama degalinėse parduodamo dyzelino klases skelbti įmonės tinklalapyje ar kituose informacijos šaltiniuose.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Daugiau šia tema skaitykite:

Degalinės griebėsi šantažo



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių