Nuo naujųjų keisis mokesčiai už prekybą Vilniaus turguose

Vilniaus miesto taryba patvirtino naujus minimalius įkainius miesto turgaviečių prekiautojams. Pigiausios įmokos už prekybos vietą nustatytos Naujininkų turguje, brangiausiai mokės Kalvarijų turgavietės prekiautojai.

 

Vilniaus miesto savivaldybė gavo Kalvarijų turgavietės prekiautojų prašymą peržiūrėti mokesčių įkainius už teikiamas paslaugas. Savivaldybės Turto departamentas kreipėsi į sostinės turgavietes administruojančias įmones, kad šios pateiktų savas rekomendacijas, kaip derėtų koreguoti mokesčius.

 

Pavyzdžiui, bendrovė  „Naujininkų ūkis“ siūlė jos kontroliuojamame Naujininkų turguje įkainių nedidinti. Bendrovė „Priemiestis“, eksploatuojanti Naujosios Vilnios turgavietę, pasiūlė nuo 12 litų iki 14 litų padidinti mėnesio įmoką už prekybą kioskuose, paviljonuose ir iš įrengtų automobilių priekabų. Už prekybą prie prekystalių, vežimėlių ir kitų vietų siūloma mokestį kilstelėti nuo 72 litų iki 84 litų per mėnesį.

 

Bendrovės „Kalvarijų turgus“ siūlė patvirtinti šių metų liepą jų pačių patikslintus paslaugų įkainius. Mat atsižvelgiant į turgavietės prekiautojų prašymus, įkainiai už prekybą iš kioskų padidinti nuo 1 lito iki 1,3 lito per dieną. Litu atpigo mokestis už prekybą ne maisto prekėmis iš pavėsinių. Nuo liepos prekeiviai moka nebe 5, o 4 litus per dieną. Maisto prekes siūlantiems asmenims nustatytas 5 litų įkainis. Prekyba stoginėje dienai atsieina 9 litus, iš automobilių ar priekabų - 12 litų dienai, o prekiaujantys iš mikroautobusų kloja ir po 16 litų.

 

Lazdynų turguje, kurį eksploatuoja Lazdynų seniūnija, įkainiai už paslaugas apskaičiuoti dar rugpjūtį. Pavyzdžiui, siūloma už prekybą stoginėje vaisiais, daržovėmis, kitomis maisto prekėmis bei gėlėmis dienai nustatyti 5 litų mokestį, o mėnesiui – 180 litų įkainį. Ne stoginėje minėtomis gėrybėmis prekiaujantys asmenys mokėtų pigiau, 4 litus dienai ir 60 litų mėnesiui. Prekyba iš transporto priemonių siūloma apmokestinti 10 litų dienai ir 200 litų mėnesiui.

 

„Taip pat atsižvelgta į Ekonomikos komiteto pasiūlymus. Pavyzdžiui, mažesnėse turgavietėse sumažinti įkainius nuo 4 iki 3 litų. Taip pat siūloma įvesti abonentinį mokestį. Prekiautojas iš anksto už ateinantį mėnesį galėtų susimokėti už vietą. Turgūs lėšas gautų iš anksto. Jeigu abonentą įsigijęs prekiautojas susirgtų ar būtų blogas oras ir jis neateitų – tai būtų jo atsakomybė. Be to, tai ribotų pinigų judėjimą tarp kontrolierių ir prekiautų, todėl padidintų skaidrumą“, - tikino Turto valdymo ir verslo paslaugų departamento laikinasis vadovas Vytautas Grinius.

 

Miesto taryba trečiadienį patvirtino visų eksploatuojančių turgavietes bendrovių rekomenduojamus įkainius. Jie įsigalioti turėtų nuo kitų metų sausio 1 d.

 

Paskutinį kartą turgų įkainiai miesto taryboje keisti 2002 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių