Nuo lapkričio 1 d. taksi keleiviai privalo gauti kvitus

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad nuo lapkričio 1 dienos visi taksi keleiviai turi gauti kvitus - keleiviui sumokėjus taksometro rodomą sumą, vairuotojas visada privalo jam išduoti pinigų priėmimo dokumentą.

Tokia tvarka nustatyta susisiekimo ministro įsakymu patvirtintose Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklėse.Šią naujovę paskatino įvesti nuolat gaunami pranešimai apie slepiamas pajamas taksi versle."Siekiant, jog taksi paslaugas teikiančios įmonės bei taksi individualią veiklą vykdantys gyventojai tinkamai laikytųsi mokestinių prievolių bei apskaitytų visas gaunamas pajamas, nuo gegužės mėnesio patvirtinta taksometrų registravimo VMI tvarka, o nuo lapkričio mėnesio nustatyta prievolė visiems taksi vairuotojams savo klientams išduoti kvitus “, - primena VMI prie Finansų ministerijos viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Jis taip pat pažymi, kad taksistų išduodamų kvitų pildymas ranka yra supaprastintas ir netrunka ilgiau, nei, pavyzdžiui, atiduoti grąžą.

Taksi vairuotojas gali pasirinkti, kokia forma išduoti kvitą klientui - užpildyti jį ranka arba išduoti su taksometru sujungtu spausdintuvu spausdintą kvitą.

VMI primena, kad gyventojai apie negautą taksi kvitą bei kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniesiems telefonams skirta programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.Už kvito neišdavimą gresia bauda nuo 200 iki 500 litų.


Šiame straipsnyje: taksitaksi kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Ir kam mums tas kvitas, niekaip nesuprantu. Garantuoju, kad keleivis čia pat jį išmes. Tokios perdėtai pedantiškos akcijos vyksta tam, kad nukreipti žmonių dėmesį nuo didesnio masto pinigų plovimo ir neūkiškumo. Žiūrėkite, kur milijonai pro šoną slysta, o ne po kapeikas kapstykitės, ponai iniciatoriai tokių menkniekių. Tie keli litai ekonomikos nepakels, o kiek išlaidų ir sukeltų bangų

žemiau rašančiai

žemiau rašančiai portretas
milijonai iš smulkių susideda. nieko blogo neatsitiks, jei viską darys paraleliai.

Nebutina

Nebutina portretas
Labai įdomu ar daug taksistu liks dirbančiu nes ir taip neina užsidirbt, o dar protui nesuvokiamos baudos atrodo kad taksi milijonus kala ,tie kas priima tokius sprendimus pirma patys paragautu tos duonos,kaip sakoma blogas tas Generolas kuris nebuvo eiliniu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių