Nuo 2011 metų sportininkai, atlikėjai netenka „Sodros“įmokų lengvatos

Sportininkai, atlikėjai ir kiti darbuotojai, dalį pajamų gaunantys pagal autoriaus sutartis, iki šiol dvejus mokėję sumažintas įmokas "Sodrai", nuo 2011-ųjų mokės visą jų dydį.

Tokiems socialinio draudimo įmokų tarifams 2011 metais, kurie bus teikiami Seimui, Vyriausybė pritarė ketvirtadienį, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Nuo 2011 metų sportininkai, atlikėjai ir asmenys, gaunantys ir autoriaus atlyginimus, ir dirbantys pagal darbo sutartį, turės mokėti viso dydžio - 40 proc. - valstybinio socialinio draudimo įmokas (kartu su privalomu sveikatos draudimu).

2009-aisiais į socialinio draudimo sistemą įtraukus minėtų asmenų grupes, buvo nustatytas sumažintas įmokos tarifas: 2009-aisiais jis siekė 17 proc., o 2010 metais - 25 procentus.

Ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Lina Burbaitė BNS teigė, kad dirbantieji tik pagal autoriaus sutartis 2011-aisiais, kaip ir anksčiau, mokės 38,7 proc. įmokas "Sodrai" (kartu su privalomu sveikatos draudimu). Ši įmoka skaičiuojama nuo pusės jų pajamų.


Šiame straipsnyje: autoriaus atlyginimasSodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių