N.Roubini: euro zonos žaidimas tuoj bus baigtas

Amerikiečių ekonomistas Nouriel Roubini, teisingai išpranašavęs JAV nekilnojamojo turto krizę ir pasaulinį ekonomikos nuosmukį 2008 m., šiandien prognozuoja neišvengiamą euro zonos griūtį.

„Netrukus euro zonos žaidimas bus baigtas: restruktūrizacijos ir pasitraukimai, galiausiai krachas. Sulėtinto veiksmo traukinio katastrofa“, - savo Twitteryje skelbia jis.

N. Roubini anksčiau šiemet dažnai pasisakydavo apie artėjantį euro zonos iširimą. Vasarą kaip būdą jai išsaugoti jis yra siūlęs atsisakyti euro, grįžti prie nacionalinių valiutų ir sumažinti kainas.

Stern verslo mokyklos bei Niujorko universiteto ekonomikos profesorius N. Roubini yra vienas populiariausių ir žinomiausių dabartinės krizės laikmečio ekonomistų.

Šio ekonomisto populiarumas išaugo po to, kai jis nuspėjo kreditų rinkos krizę ir ekonomikos recesiją.

Dar 2005 metais N. Roubini viešai išreiškė nuomonę, kad namų kainos JAV dėl spekuliacijų yra išpūstos ir nekilnojamojo turto sektoriaus smukimo banga greitai paskandins ekonomiką.

Tuomet ekonomisto prognozės buvo prilyginamos Graikų mitologinės būtybės Kasandros kalboms. Šiuo metu jis laikomas išminčiumi, rašo forex.lt.

2006 metų  rugsėjį N. Roubini perspėjo Tarptautinį valiutų fondą (TVF), kad JAV nekilnojamojo turto rinka neišvengiamai žlugs, naftos kaina patirs šoką, bus labai didelis vartotojų pasitikėjimo kritimas ir galiausiai  ateis ekonomikos recesija.

Jis taip pat numatė, kad dėl trilijonų dolerių vertės blogų būsto paskolų sutriks globali finansų sistema. TVF ekonomistas P. Loungani pavadino N. Roubini pranašu.


Šiame straipsnyje: Roubinieurozona

NAUJAUSI KOMENTARAI

dar vienas

dar vienas portretas
U$paustuves tarnas $$$ gelbetojas

anumlic

anumlic portretas
nepaisant jokiu pranasysciu, lietuva besalygiskai dar spes iminti i eurosajunga.

As

As portretas
As uz ji keliais menesiais anksciau ta sakiau ir manes niekas neklause. Jis matai pranasas o apie mane nieko neraso
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių