Norvegijos įmonės ieškos partnerių Lietuvoje

Besidominčios investicijomis Lietuvoje Norvegijos įmonės trečiadienį dalyvaus konferencijoje Vilniuje.

Dalyvaujant Norvegijos Karalystės ambasadoriui Lietuvoje Steinarui Gilui ir Lietuvos ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui, rytoj Vilniuje vyks konferencija „Norvegijos verslas Lietuvoje: patirtis ir perspektyvos“.

Norvegijos ambasados iniciatyva organizuojamame renginyje Norvegijos verslininkai bus supažindinti su galimybėmis investuoti Lietuvoje, dviejų šalių verslo bendradarbiavimo patirtimi, tendencijomis ir Lietuvos verslo aplinka.

Konferencijoje planuoja dalyvauti vienų didžiausių Skandinavijos statybų kompanijų – „Veidekke ASA“ ir „AF Gruppen“ – atstovai. Norvegijos įmonė „Veidekke ASA“, kurios metinė apyvarta yra apie 2,4 mlrd. eurų, Lietuvoje ieškos partnerių, galinčių tiekti metalo, stiklo ir aliuminio produkciją (duris, langus, fasadus, metalo konstrukcijas). „AF Gruppen“ Lietuvoje taip pat ieškos stiklo, aliuminio, betono, metalo produkcijos tiekėjų. Konferencijoje taip pat dalyvaus ir į Lietuvos rinką su šaldytos žuvies produkcija žengiančios Norvegijos įmonės „Ervik Fisk“ atstovai.

Konferencijoje taip pat dalyvaus premjeras Andrius Kubilius, Norvegijos ambasadorius Steinaras Gilas, „Statoil Lietuva“ generalinis direktorius Tomas Gravenas-Lauritzenas, „DnB Nord bankas“ Valdybos pirmininko pavaduotojas ir prezidento pavaduotojas Fredrikas J.Borchas, Norvegijos verslo kultūros ypatybes pristatys Norvegijos Verslo Mokyklos BI dėstytojas profesorius Rolvas Petteris  Amdamas.

 

Iškart po konferencijos pabaigos „Radisson Blu Hotel Lietuvoje“ vyks verslo kontaktų mugė. Joje Norvegijos kompanijų atstovai bei Norvegijos ir Lietuvos prekybos rūmų nariai galės pristatyti savo produkciją ir paslaugas, užmegzti verslo ryšius.

 

„Aš optimistiškai žiūriu į Norvegijos verslininkų investavimą Lietuvoje. Yra labai daug Norvegijos kompanijų, kurios ekonominį sunkmetį suvokia kaip galimybę ir nori investuoti naujose rinkose, tarp jų ir Lietuvoje. Norvegijos investuotojams svarbiausia, kad šalyje, kur jie planuoja investuoti, būtų iš anksto žinomos ir sąžiningos verslo sąlygos“, - sako Norvegijos ambasadorius Lietuvoje.  

 

Konferencija „Norvegijos verslas Lietuvoje: patirtis ir perspektyvos“ yra vienas iš „Norvegijos dienos Lietuvoje 2010“ renginių. Šiais renginiais supažindinama su norvegų kultūra, Norvegijos skiriama finansine parama įvairioms iniciatyvoms Lietuvoje įgyvendinti bei Norvegijos verslininkų indėliu į Lietuvos ekonomikos stiprinimą.


Šiame straipsnyje: investicijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių