„Norfa“ ketina pradėti žuvies gamybą

"Norfos mažmenai" priklausanti bendrovė "Rivona" tęsia gamybines rokiruotes - iš Rokiškio pieno produktų gamybą perkėlusi į Alytų, bendrovė laisvose patalpose įrenginėja žuvų apdorojimo cechą.

Gruodį į cechą bus atvežti įrengimai, gamyba prasidės metų pradžioje. Planuojama apyvarta - apie 500 tūkst. litų per mėnesį, rašo "Verslo žinios".

"Žuvies gamybą buvome priversti pradėti, nes tiekėjų siūlomų produktų kokybė mūsų netenkina ir nieko negalime padaryti. Tos pačios bėdos ir dėl kulinarinių gaminių, mėsos produktų, kuriuos taip pat esame priversti gamintis patys", - teigė "Norfos mažmenos" valdybos pirmininkas ir vienas iš "Rivonos" savininkų Dainius Dundulis.

"Rivona" teigia, kad ryžosi pati pradėti gamybą, kai suprato, jog tiekėjų už Lietuvos ribų neras.

"Mėginome ieškoti partnerių Vokietijoje, tačiau pamatėme, kad ten rinką užėmę lenkai. Žuvies gamyboje daug rankų darbo ir ES šalyse senbuvėse tai neapsimoka. Pati gamyba nesudėtinga ir jos sukūrimas sąlyginai nebrangus", - sakė D.Dundulis.

Sprendimas gaminti patiems, anot jo, pasiteisino kitose srityse. Bendrovė užsakinėja mėsos gaminius išnuomotoje gamykloje, gamina pieno produktus, spaudžia sultis.

Tuo tarpu "Maxima LT" Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė teigė, kad atskirai užsiimti gamyba neplanuojama.

"Mūsų strategija skiriasi nuo "Norfos mažmenos" ir atskirai užsiimti gamyba neplanuojame. Parduotuvėse turime šviežių maisto produktų cechus, tačiau kurti atskirų gamyklų nežadame", - sakė L.Muižienė.


Šiame straipsnyje: Norfažuvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių