Netiesa, kad MMA didinimas leidžia valstybei uždirbti

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė atmeta teiginius, esą minimalios mėnesio algos(MMA) didinimas leidžia valstybei uždirbti.

„Vyriausybė yra pateikusi savo pasiūlymus profesinėms sąjungoms. Manau, kad tai yra derybų klausimas. (...) Netiesa, kaip teigia kai kurie prelegentai, kad MMAdidinimas leidžia valstybei uždirbti, nes, matyt, valstybė išleidžia tiek pat arba net šiek tiek daugiau negu kad surenka papildomų mokesčių, didinant minimalią algą, nes viešajame sektoriuje, ypač savivaldybių lygiu, yra gana daug žmonių, dirbančių už minimalią arba artimą jai algą. Dėl tos priežasties valstybei kažkokio piniginio pelno nereikėtų ieškoti ir nereikėtų klaidinti žmonių, kad keistai elgiasi Vyriausybė, atsisakydama papildomų pajamų“, - žurnalistams penktadienį po investuotojams skirto renginio Vilniuje sakė ministrė.

Ministrės nuomone, dėl finansų rinkose vyraujančio netikrumo dėl ekonomikos plėtros didesnis nei 50 litų MMA didinimas galėtų neigiamai paveikti nekvalifikuotus darbuotojus.

„Kita vertus, tai yra ekonominis klausimas, kalbant apie pasekmes, kurios galėtų būti, jeigu, tarkime, minimali alga, kuri suprantama kaip alga už mažiausiai kvalifikuotą darbą, būtų labai stipriai padidinta. Veikiausiai tai labiausiai pakenktų žmonėms su mažiausia kvalifikacija, nes prie padidėjusio netikrumo dėl ekonomikos plėtros, tai, ko gero, visiškai atbaidytų darbdavius nuo tokių žmonių samdymo“, - sakė I.Šimonytė.

Lietuvos profesinės sąjungos labiausiai nepatenkintos, kad joms nepavyksta išsiderėti iš Vyriausybės MMA susieti su skurdo riba ir artimiausiu metu ją didinti iki 1000 litų.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų. Paskutinį kartą minimali alga 100 buvo didinama 2008-ųjų pradžioje.


Šiame straipsnyje: MMA

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
toks vaizdas, kad laiku neapsizenijus tikrai sarabanai susisuka...

as

as portretas
jei toki atlyginima paziureciau kaip pragyventu ir mokescius sumoketu uztektu vieno menesio gal i prota ateitu

Ž

Ž portretas
Juk prie Rusų visi išmoko skaičiuoti (aritmetikos) Vientik sodros atsirieksite papildomai 160 Lt nuo būsimo 1000 litų argi tai nepinigai?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių