Nesėkmingas pirkinys kitoje ES valstybėje: ką daryti?

Kaip savo teises gali ginti vartotojas, kuriam nepristatoma kitoje Europos Sąjungos valstybėje  pirkta prekė arba kurio netenkina kelionių organizatoriaus suteiktų paslaugų kokybė? Atsakymus į šiuos ir kitus su prekių ir paslaugų įsigijimu kitose ES valstybėse susijusius klausimus padės rasti „Lietuvos vartotojų instituto“ parengta brošiūra.

Europos Sąjungoje veikia teisės aktų sistema, skirta padėti vartotojams bylinėtis civilinėse bylose kitose ES valstybėse narėse. Tačiau tyrimai rodo, kad net ir įsitikinę savo teisumu bijodami per didelių finansinių ir laiko sąnaudų bei neturėdami pakankamai žinių apie tarptautines ginčų procedūras žmonės nedrįsta ginti savo teisių.

„Lietuvos vartotojų instituto“ parengtos brošiūros tikslas – suteikti visapusišką ir išsamią informaciją apie ES teisės aktus, kuriais vartotojams sudaromos galimybes paprasčiau, greičiau bei pigiau išspręsti piniginius ginčus, kilusius su kitų ES šalių pardavėjais ar paslaugos teikėjais.

Brošiūroje detaliai pristatomos Europos mokėjimo įsakymo bei Europos ieškinių dėl nedidelių sumų procedūros ir paaiškinama, kaip jomis pasinaudoti. Perskaitę šį pavyzdžiais gausiai iliustruotą leidinį, vartotojai sužinos, kokiais būdais gali ginti savo teises, kur konkrečiai kreiptis vienu ar kitu atveju ir kokios institucijos gali jiems padėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių