Nerimas valiutų rinkose: euras išpardavinėjamas

Baimės dėl pasaulinės recesijos, Graikijos bankroto grėsmės ir Europinės bankinės sistemos krizės įtakojo vakar dienos stiprų kritimą finansų rinkose. Metalų, žaliavų, akcijų investuotojai stengėsi palikti rizikingas pozicijos ir siekė sumažinti riziką.

Išėjus aukštesniam nei tikėtasi Amerikos bedarbystės paraiškų rodikliui, USD/JPY pora pasiekė vieno mėnesio žemumas ties kaina 76,10¥. Kritimą riboja baimės dėl galimos Japonijos centrinio banko intervencijos.

USDJPY Palaikymas/Pasipriešinimas: 76.10/76.60

EURUSD

Europos rinkose ir toliau jaučiamos grėsmingos nuotaikos. Didžiausi pagrindiniai indeksai smuko 5 procentais, o prekybinės apimtys buvo arti piko lygio. Europos užsakymo vadybininkų indeksas krito žemiau 50 rugpjūtį, o tai gali signalizuoti apie galimą naują recesijos bangą Europoje.

EUR/USD pora smuko žemiau 1,3500$ palaikymo ir pasiekė 1,3390 kainą. Kol Europos finansų sektprius bus sąstingyje, o politikai neras konkrečių sprendimų, tol euras nesulauks investuotojų palaikymo. Svarbiausias šiuo metu įvykis G20 ir Tarptautinio valiutos fondo atstovų susitikimas, kuriama laukiama priimant sprendimus, kaip stabilizuoti bankus ir išvengti naujos recesijos.

EURUSD Palaikymas/Pasipriešinimas: 1.3390/1.3570


Šiame straipsnyje: eurasdoleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Bus ekonomikos pipiec.

AR

AR portretas
AR TEISINGAI SUPRATAU, TAI KAPITALIZMUI KRACHAS ATEINA ATEINA?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių