Neregiams – garsiniai slaptažodžių generatoriai

Didžiausio Lietuvoje SEB banko klientai, turintys regos negalią, elektroninės bankininkystės paslaugomis jau gali naudotis įsigiję specialų slaptažodžių generatorių. Šie įrenginiai nuo įprastų skiriasi tuo, kad generatoriaus ekrane rodomi prisijungimo kodai dar ir pasakomi.

Pasak SEB banko Elektroninės bankininkystės departamento direktoriaus Pauliaus Kriščiūno, paprasti generatoriai nėra pritaikyti regos negalią turintiems žmonėms.

„Norėdami pervesti pinigus ar atlikti kitas operacijas internetu, šie žmonės turėdavo prašyti kitų asmenų pagalbos. Naujieji slaptažodžių generatoriai mūsų klientams, turintiems regos negalią, padės internetinės bankininkystės paslaugomis naudotis savarankiškiau ir itin saugiai“, – sakė P.Kriščiūnas.

Garsinis slaptažodžių generatorius, kaip ir paprastasis, kiekvieną kartą registruojantis banko paslaugų internetu svetainėje pagal specialų algoritmą sudaro unikalų slaptažodį ir taip užtikrina aukščiausio lygio saugumą. Tam, kad būtų išsaugotas duomenų privatumas, garsinio generatoriaus pranešamus slaptažodžius asmuo gali klausytis prisijungęs ausines.

Pasak P.Kriščiūno, atsižvelgus į regos negalią turinčių žmonių poreikius, naujieji garsiniai slaptažodžių generatoriai yra kelis kartus didesni už įprastus generatorius. Jų ekranai taip pat daug didesni, patogesnė klaviatūra.

Norintieji užsisakyti garsinį slaptažodžių generatorių kviečiami kreiptis į artimiausią SEB banko klientų aptarnavimo skyrių. Generatoriai išduodami asmenims, pateikusiems nuo 2005 m. rugpjūčio 1 d. išduodamus neįgaliojo asmens pažymėjimus su nuotrauka. Šie prietaisai suteikiami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių