„Neo group“ pardavimai priartėjo prie milijardo

Atsigavimą rinkose fiksuojantys Klaipėdoje veikiantys granulių gamintojai šiemet jau išnaudojo beveik visus turimus pajėgumus - apyvarta grįžta į prieškrizinį laikotarpį, o šiųmetis pelningumas pranoks ir jį.

Šių metų devynių mėnesių "Neo group" pradavimai siekė 856 mln. litų ir 84 proc. viršijo to paties laikotarpio praėjusių metų rezultatą, penktadienį informuoja dienraštis "Verslo žinios".

"Neo group" generalinis direktorius Linas Bulzgys sako, kad įmonės apyvarta šiemet pasieks 2007 metų lygį. Pasak jo, šiemet įmonės pelningumas greičiausiai bus didžiausias nuo gamyklos veiklos pradžios. Pernai "Neo group" pasiekė 45 mln. litų EBIDTA.

Maždaug 95 proc. pajėgumu dirbanti "Neo group" tikisi, kad ir ateinantys metai įmonei bus panašiai sėkmingi. Praėjusių metų pradžioje bendrovė dirbo su 30 klientų, dabar jų - apie 100.

Šiuo metu įmonėje statomas jau prieš keletą metų planuotas poliolio cechas, į kurį bus investuota apie 2,2 mln. eurų.

"PET per metus mes pagaminame apie 300 tūkst. tonų, poliolio bus pagaminama nedidelis kiekis - nuo 3,5 tūkst. tonų iki 7 tūkst. tonų", - teigia L. Bulzgys.

Apie 255 tūkst. tonų per metus PET granulių galinti pagaminti kita įmonė "Orion Global PET" gamybos apimtimi taip pat nesiskundžia.

"Treti metai dirbame vienodai - 85-90 proc. apkrovimu, įmonei tai yra gerai. Mes esame gamintojai, globali įmonė, pardavimais patys nesiverčiame", - kad gamyba gan sėkminga, teigia "Orion Global PET" technikos direktorius Arūnas Jonuška.


Šiame straipsnyje: Neo group

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių