Nemuno salos arena - nacionalinės turizmo svarbos

Nacionalinės svarbos turizmo projektais pripažintas „Daugiafunkcis sporto ir poilsio kompleksas Kaune (Nemuno saloje)", „Klaipėdos daugiafunkcis sporto ir poilsio kompleksas", „Daugiafunkcis pramogų ir sporto kompleksas (Alytus)", „Ledo rūmų Elektrėnuose plėtra", „Lietuvos žiemos sporto centro Ignalinoje plėtra", „Girstučio" pramogų ir sporto rūmų rekonstrukcija (Kaunas)".

Ūkio ministras Vytas Navickas įsakymu patvirtino Valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą, kuriame yra 7 nacionalinės svarbos objektai.

Nacionalinės svarbos turizmo objektus numatoma iš dalies finansuoti Sanglaudos skatinimo veiksmų programos „Nacionalinės svarbos turizmo projektai" priemonės lėšomis, kuriai įgyvendinti skirta 125,4 mln. litų Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų, taip pat ir iš kitų šaltinių - valstybės biudžeto, savivaldybių biudžeto, privačių lėšų.

Lietuvos verslo paramos agentūrai pavesta per 5 darbo dienas nuo įsakymo įsigaliojimo išsiųsti visiems sąraše nurodytiems pareiškėjams pasiūlymus teikti paraiškas dėl jų pateiktų projektų finansavimo ES struktūrinės paramos lėšomis. Paraiškos turi būti pateiktos iki šių metų gruodžio 31 dienos.

Projektai, kurie yra patvirtintame sąraše, bus finansuojami iš ES struktūrinės paramos lėšų tik tuomet, kai pareiškėjai pateiks paraiškas ir detalius projektus, kurie atitiks visus struktūrinės paramos teikimo bendruosius ir specialiuosius kriterijus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių