Nemokamų atostogų šmėkla nesitrauks

Sunkmečiu išpopuliarėjęs įstaigų skylių kamšymas darbuotojus siunčiant nemokamų atostogų, atrodo, artimiausiu metu neišnyks, rašo delfi.lt.

Nemokamai atostogauti jau „priprato“, pavyzdžiui, vidaus reikalų sistemos pareigūnai ar bibliotekininkai, eiti nemokamų atostogų gali tekti ir kai kuriems Vilniuje dirbantiems mokytojams.

Į susirinkimą Vilniaus Emilijos Pliaterytės pagrindinėje mokykloje susirinkę tėvai išgirdo, kad per mokinių rudens atostogas ir mokytojams gali tekti eiti atostogauti. Tiesa, pedagogų laukia ne įprastos, o nemokamos atostogos.

„Kadangi yra pavojus dėl lėšų stygiaus mokinio krepšelyje, galbūt vieningai teks ir tokį žingsnį žengti. Tačiau tai nėra privaloma, tai tik toks pasvarstymas. Ar taip bus, ar nebus, dar nėra ko šnekėti, šis dalykas dar nėra aiškus“, - delfi.lt sakė atostogaujančią mokyklos direktorę pavaduojanti direktorės pavaduotoja ugdymui Nijolė Gordynecienė.

Esą jei nemokamų atostogų bus einama, tik geranoriška žmonių valia, be spaudimo, kad „kažkokiu būdu išsilaikytume“. „Arba iš karto mažinamės atlyginimus, arba kažkaip kitaip save kontroliuojame“, - susidariusią situaciją komentavo N. Gordynecienė.

„Mes, kaip profsąjunga, šito netoleruojame ir neleisime. Kur veikia mūsų profsąjungos, šito stengsimės išvengti ir, manau, kad nebus tokių dalykų“, - teigė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Rūta Osipavičiūtė.


Šiame straipsnyje: nemokamos atostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių