Nelegaliose interneto parduotuvėse – apatinis trikotažas ir šuniukai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija nustatė dvi nelegalias interneto parduotuves. Naudodamiesi internetu, mokesčių nemokantys asmenys į Lietuvą iš JAV importavo prabangius „Victoria‘s Secret" gaminius, o eksportuodavo kilmingus šuniukus.

Mokesčių inspekcijos duomenimis, nelegalia prekyba apatiniu trikotažu vertėsi dvi merginos. Viena iš jų gyveno JAV, iš ten ir siųsdavusi užsakytus „Victoria‘s Secret" gaminius. Pirkėjai galėjo atsiskaityti pervedę pinigus į jos sąskaitą. Antroji mergina - JAV gyventojos pažįstama - verslu rūpinosi Vilniuje, jai klientai atsiskaitydavo grynaisiais.

Patikrinimo metu nustatyta, jog nuo metų pradžios už prekes merginos gavo daugiau nei 24 tūkst. litų. Apatinio trikotažo pardavėjos vertėsi individualia veikla jos neįregistravusios.

Kito patikrinimo metu pareigūnai nustatė, jog asmuo į JAV eksportuodavo kilmingus anglų ir prancūzų buldogų, terjerų, spanielių veislės šuniukus. Per kelerius metus įvykdyta beveik 150 eksporto procedūrų, bendra jų suma - daugiau nei 350 tūkst. litų.

Mokesčių inspektoriai internetiniame tinklalapyje, kuriame ir buvo prekiaujama šuniukais, nurodytu elektroniniu adresu susitarė dėl šuniukų pirkimo. Tolesnio patikrinimo metu nustatyta, jog minėtas asmuo namie laikė ir ketino parduoti dar 10 įvairių veislių šuniukų. Tačiau jis nebuvo užregistravęs individualios veiklos ir neturėjo verslo liudijimo šiai veiklai.

Abiem atvejais už nustatytus pažeidimus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, tęsiamas tyrimas.

Kaip portalui teigė Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas, už panašius pažeidimus paprastai skiriama 500-1000 litų bauda.

„Elektroninė prekyba Lietuvoje - dar nauja veiklos sritis. Bet, kaip rodo praktika, nelegalus verslas tampa madingas ir internete, - sakė M.Almantas.- Todėl mūsų specialistai stebi internete veikiančias parduotuves, tikrina, ar jų savininkai veikia teisėtai ir moka mokesčius valstybei. Nepriklausomai nuo veiklos pobūdžio, kiekvienas, užsiimantis komercine ūkine veikla, privalo pagal įstatymus įregistruoti savo veiklą ir mokėti mokesčius".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių