Nelegalaus darbo faktas ''Amber Promotions" įrodytas

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pripažino, kad laikinai kelionių agentūrai "Amber Promotions" vadovavęs G.J. už nelegalų darbą pagrįstai buvo nubaustas 15 tūkst. litų bauda.

Teismas konstatavo, kad šią baudą G.J. gavo už netinkamai vykdytas pareigas - esant visiems darbo sutarties požymiams, G.J. leido bendrovėje dirbti penkiems asmenims, su jais nesudaręs darbo sutarčių ir nustatyta tvarka nepranešęs Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai, pranešė LVAT atstovė spaudai.

Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai per patikrinimą "Amber Promotions" patalpose rado šioje bendrovėje faktiškai dirbančias penkias darbuotojas, su kuriomis darbo sutartys nebuvo sudarytos, darbuotojų pažymėjimai neįteikti, pranešimas Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritoriniam skyriui nepateiktas.

LVAT teisėjų kolegija pabrėžė, kad iš bylos medžiagos akivaizdu, jog direktorius netinkamai vykdė savo pareigas, nepakankamai kontroliavo darbo santykius, ir nepadarė to, ką privalėjo padaryti - neužtikrino, kad įmonės naudai dirbantys darbuotojai pradėtų dirbti tik sudarę rašytines darbo sutartis. Nors apeliantas teigė, kad nemokėdamas kalbos negalėjo žinoti įstatymų reikalavimų, teismas pabrėžė, jog įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

2009-ųjų lapkritį Lietuvoje pradėjusi veikti "Amber Promotions", neturėdama nei kelionių organizatoriaus, nei kelionių agentūros pažymėjimo, Lietuvos gyventojams siūlė įsigyti tarptautinio atostogų klubo narystę arba apgyvendinimo paslaugas. Šios įmonės atstovai kvietė į pristatymus ir žadėjo prizus.

Vilniaus apygardos teismas birželio 27 dieną iškėlė bankroto bylą Graikijos piliečio valdomai turizmo paslaugų įmonei.


Šiame straipsnyje: Amber Promotions

NAUJAUSI KOMENTARAI

liu

liu portretas
nu va,gal pagaliau nebemulkins zmoniu:)

AS

AS portretas
Žiauri ta konkurencinė kova, nieko nepadarysi
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių