Nekilnojamojo turto aukcione parduoti du objektai

Nekilnojamojo turto bendrovė OREM surengė pirmąjį nekilnojamojo turto aukcioną, kuriame buvo parduoti du objektai: administracinės patalpos Palangoje ir žemės sklypas Vilniuje.

Dalyvauti aukcione užsiregistravo 10 potencialių pirkėjų. Jiems buvo pateikta 14 nekilnojamojo turto objektų, su kuriais jie jau iš anksto buvo supažindinti ir kurie buvo dar kartą pristatyti aukciono metu.

Potencialiems pirkėjams buvo pristatyti 5 žemės sklypai Vilniuje ir Vilniaus rajone, du butai Vilniuje, administracinės patalpos Palangoje ir šeši gyvenamieji namai Klaipėdos rajone. Iš visų šių objektų pirkėjus sudomino du - 67 kv. m. ploto administracinės patalpos Palangoje, tinkamos poilsiui bei 6 a žemės sklypas Vilniuje, Saulėtekio alėjoje. Abu objektai buvo parduoti už mažiau nei po 200 tūkst. litų.

„Prieš aukcioną sulaukėme didelio susidomėjimo iš pirkėjų, tačiau daugelis pageidavo nedidelių butų, namų valdos sklypų už patrauklią kainą. Tai, kad pardavėme du objektus, yra pakankamai geras rodiklis. Aukciono rezultatai patvirtino, kad šiuo metu lemiantis veiksnys priimti sprendimą pirkti nekilnojamą turtą yra kaina, kurią žmonės gali susimokėti. Galbūt netgi ir iš savo santaupų, nelįsdami į skolas bankui. Supratome, kad pigiausi objektai yra patys patraukliausi ir todėl kitam aukcionui stengsimės pateikti daugiau tokių objektų", - vertindama įvykusį pirmąjį aukcioną sakė OREM Tarpininkavimo departamento direktorė Jūratė Černiauskienė.

Pasak jos, buvo tikimasi, kad potencialūs pirkėjai, kurie turi lėšų investiciniams projektams vykdyti, aukcione sudalyvaus aktyviau. Tačiau susidarė įspūdis, kad šiuo metu jie dar laukia ir kad dalis jų atėjo tiesiog pasižiūrėti, kaip vyksta aukcionas, kokios siūlomos kainos ir pan.

Aukcionas - kol kas nauja nekilnojamo turto pardavimo forma. Iki šiol Lietuvoje yra buvę bandymų surengti aukcionus atskiriems nekilnojamo turto objektams, tačiau toks aukcionas, kai vienu metu pirkėjams pristatoma daug nekilnojamo turto objektų, Lietuvoje surengtas pirmą kartą.

Potencialiam nekilnojamo turto pirkėjui aukcionas naudingas tuo, jog jo metu išaiškėja reali objekto rinkos kaina ir atsiranda galimybė įsigyti jį už realią arba netgi žemesnę kainą. Aukciono metu galima susipažinti su visais objektais iš karto, nevažinėjant po kiekvieną atskirai. Be to, perkant turtą aukcione, išvengiama nesėkmingų derybų ir kitų netikėtumų, kadangi pardavėjas iš anksto numato pardavimo laiką ir kainą.


Šiame straipsnyje: NTaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių