Nedarbas Lietuvoje siekia beveik 14 proc.

Nedarbas Lietuvoje per mėnesį išaugo 0,6 procentinio punkto ir kovo 1 dieną siekė 13,9 proc., pranešė Lietuvos darbo birža.

Jos duomenimis, kovo 1-ąją buvo užregistruota 299,5 tūkst. bedarbių, arba 13,9 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų. 125,5 tūkst. jų sudarė moterys, 174 tūkst. - vyrai., pranešė Lietuvos darbo birža.

Vasario mėnesį į teritorines darbo biržas, ieškodami darbo, kreipėsi 26,6 tūkst. asmenų.

Didžiausias nedarbas kovo 1 dieną buvo Ignalinos rajone (18,9 proc.), Akmenės (18,8 proc.), Vilniaus rajone (18,6 proc.), Druskininkų ir Mažeikių ( po 18,5 proc.), o mažiausias - Neringos (4,9 proc.), Elektrėnų (10 proc.) ir Birštono (10,1 proc.) savivaldybėse.

Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (16,5 proc.), mažiausia - Kaune (12,4 proc.).

Per vasarį buvo įdarbinta 8,9 tūkst. žmonių, iš kurių 6,9 tūkst. - pagal neterminuotas sutartis. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 4,9 tūkst. bedarbių - beveik penktadaliu daugiau nei sausį.

Į remiamojo įdarbinimo priemones nusiųsta 3,7 tūkst., iš jų į viešuosius darbus - 2,2 tūkst., į profesinį mokymą - 1,1 tūkst. žmonių. Veiklą, įsigiję verslo liudijimus, pradėjo 1,4 tūkst. asmenų.

Praėjusį mėnesį darbo biržos ieškantiems darbo asmenims galėjo pasiūlyti 8,2 tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų 6,1 tūkst. - neterminuotam darbui.

Paklausiausi buvo pardavėjai, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių bei lengvųjų automobilių ir taksi vairuotojai, siuvėjai, pardavimų vadybininkai, virėjai, lengvųjų automobilių ir taksi vairuotojai, pardavimų vadybininkai, virėjai ir pardavimų agentai. Penktadalis visų darbo pasiūlymų buvo nekvalifikuotiems darbuotojams.


Šiame straipsnyje: nedarbasbedarbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių